Interviu AMI- poveste pe note muzicale

Ami interviu

Interviu AMI- poveste pe note muzicale

Deși minionă, a reușit să facă lucruri mărețe. Încă de la debutul carierei sale muzicale, AMI a cucerit topurile din România, fiind o prezență constantă în clasamentele muzicale. Stilul ei romantic și sensibil a cucerit inimile fanilor cu piese inspirate din poveștile de dragoste în care te poți regăsi cu ușurință.

Andreea Ioana Moldovan, cunoscută sub numele de scenă AMI, și-a descoperit talentul muzical de la o vârstă foarte fragedă (3 ani), iar de atunci s-a îndrăgostit de scenă. Plină de viață și jovială, AMI a acceptat să ne dezvăluie câteva secrete din parcursul său muzical, dar și din rutina sa zilnică, într-un interviu.

Știu că ai început încă de la 3 ani si cânți, atunci când ai câștigat și primul trofeu. Cum ai descoperit acest talent și cine te-a îndrumat să alegi drumul muzicii?

Cântam întruna în fața oglinzii. Evident că părinții au fost cei care m-au ajutat să-mi dezvolt acest talent și le sunt recunoscătoare pentru asta. Fără susținerea și încurajarea lor, probabil n-aș fi avut curajul să aleg acest drum. Părinții mei au fost mereu alături de noi, de mine și de fratele meu, și ne-au ghidat pe drumul nostru. Când au văzut înclinațiile noastre către zona artistică, ne-au dus la cursuri, la școli de artă. Eu am studiat la liceul de artă din Baia Mare, după care am venit la București și am studiat la Liceul de Artă George Enescu, iar ulterior am făcut Conservatorul.

Participarea la X-Factor te-a ajutat în ascensiunea ta din industria muzicală din România?

X-Factor a fost un pas important în cariera mea și o altă experiență din care am învățat. Toate participările mele la astfel de concursuri/olimpiade m-au ajutat să mă dezvolt ca artist și să fiu într-o continuă evoluție. Cred că etapele prin care trecem ne ajută să ne descoperim. Am știut mereu că vreau să am o carieră solo.

 

AMI interviu

Rochie din piele, H&M studio AW19, Ochelari Gucci, K Optic

 

 

Cine este idolul care te-a inspirat în cariera ta muzicală?

Nu aș zice că am un idol sau un model după care m-am ghidat în muzică. Ascult mulți artiști, diferite genuri de muzică, iar asta m-a ajutat să îmi creez un stil propriu. Cei pe care îi ascult frecvent, dar nu pot să spun că îi idolatrizez, sunt Billie Eilish, Jessie Reyes, Charlotte Cardin, Ariana Grande etc. Când eram mică ascultam foarte des Michael Jackson, Withney Houston, Shania Twain, Christina Aguilera, Justin Timberlake.

Ai un instrument muzical preferat?

Vioara. Dar nu e preferat, aș putea zice că e instrumentul meu de suflet. Dar la 7 ani, când am pus pentru prima dată mâna pe vioară, a fost o dramă… drama copilăriei mele (râde). Nu mi-a ajuns la suflet din prima clipă și mi-a luat destul de mult timp să o îndrăgesc, să o înțeleg, să o ascult. Studiam cam 6 ore pe zi la vioară, am fost olimpică. Încet, încet ne-am apropiat, eu și vioara!

 

 

Știu că fratele tău cântă la vioară în cadrul Filarmonicii de Stat din Sibiu. Te-ai gândit vreodată să faci o piesă cu el? Poate chiar să combini stilul tău muzical cu muzica clasică?

DA! Îmi doresc mult de tot un duet cu Andrei și am câteva idei pe care o să le introduc pe primul meu album AMI, unde cel mai posibil o să îl auziți și pe el cântând la vioară… sau poate chiar și cu vocea (dacă o să vrea). Exact asta va fi și direcția pieselor de pe album, se va resimți mult prezența muzicii clasice în el, tocmai pentru c am studiat ambele stiluri și regăsesc câte ceva din mine în fiecare.

Ce te inspiră atunci când compui?

Mă inspiră tot ceea ce trăiesc și simt. Oamenii cu care interacționez zi de zi, natura, poveștile de dragoste, emoțiile, suferința, stările prin care trec, cărțile pe care le citesc, locurile în care călătoresc, muzica pe care o ascult… Mă inspiră viața!

 

Ai vreo piesă preferată din repertoriul tău?

Toate piesele mele îmi sunt dragi, pentru că fac parte din mine, din povestea mea, din stările mele. “Trumpet Lights” – prima piesă cu care am devenit cunoscută – ar avea câteva procente în plus, poate pentru simplul fapt că a fost prima piesă care mi-a îndeplinit visul din copilărie, acela de a-mi auzi vocea la radio!

Cu cine ți-ar plăcea să colaborezi?

O să vedeți în această toamnă la ce am lucrat toată vara și cu cine am colaborat pentru piesele ce vor fi lansate în perioada următoare. Am stat mult în studio vara asta, am scris și experimentat alături de câțiva artiști pe care îi apreciez, care m-au inspirat și abia aștept să vedeți ce a ieșit. Eu sunt tare încântată!

AMI- poveste pe note muzicale

Top H&M. pantaloni din piele Philosophy di Lorenzo Serafini, magazin Distinto Couture, Jacheta Mathis, Ghete Pull & Bear

 

Te menții întotdeauna într-o formă de invidiat. Care este secretul tău? Practici vreun sport?

Nu am niciun secret. Cred că există o oarecare disciplină în modul de viață în primul rând, care cu timpul poate aduce și echilibrul pe care mi-l doresc atât fizic, cât și mental. Nu aș putea să îmi impun vreun program strict de mișcare sau să respect regulile vreunei diete. Pur și simplu încerc doar să mențin ceea ce mi-a dat deja Mama Natură.

Ești o femeie foarte frumoasă. Spune-mi, te rog, care este ritualul tău de frumusețe?

Mulțumesc frumos! Nu mai cred în ritualuri, cred în respectul de sine, în atitudine și în încrederea în propriile forțe. Evident că am grijă de mine, merg la sală, dar nu sunt o împătimită a saloanelor de înfrumusețare. Am grijă de părul meu și îmi place să încerc diferite stiluri, dar nu exagerez.

AMI- poveste pe note muzicale

Trenci Alexandra Grajdeanu

 

Ce planuri de viitor ai? Lucrezi la ceva în momentul de față?

În această perioadă sunt în promovare cu noua piesă “Tramvai”… Urmează o toamnă plină, cu mult muzică de suflet. Urmează și albumul despre care vă povesteam ceva mai devreme, dar pentru asta o să fie nevoie să mă urmăriți pe Instagram și pe Facebook ca să aflați data lansării. În rest, îmi doresc să fiu sănătoasă, să muncesc, să  învăț, să trăiesc, să călătoresc, să iubesc și să simt fiecare clipă.

 

 

AMI- poveste pe note muzicale

Camasa PNK, Jeans Zara, Curea Ermano Scervino

 


Foto: Tibi Vântur;

Concept: Jacqueline Enciu;

Styling: Irina Hartia;

Makeup: Cecilia Rentea;

Hairstyling: Ilina Dumitru;

Locație: Delta Văcărești

GETT’S Highlights Magazine, nr. 28