Energie și vitalitate pentru părul tău

Amprenta digitală unică de energie este definită de nivelul de lipide al părului. Lipidele, chiar dacă sunt în proporție de numai 4% din păr, sunt singurele ce au o influență activă asupra energiei părului. Ele sunt liantul flexibil, cele care leagă și construiesc cheratina din structura firului de păr, pentru a asigura integritatea și flexibilitatea cuticulei.

Ce reprezintă hidratarea părului?

Conținutul de apă din păr reprezintă baza pentru un păr sănătos și plin de energie. Apa determină atributele părului, cum ar fi elasticitatea, forma, textura și capacitatea de modelare. Însă, acestea pot varia semnificativ în funcție de diferite influențe. Părul absoarbe și elimină în aer molecule de apă. Cantitatea de apă din păr fluctuează între aproximativ 10% (climă de deșert, încălzire centralizată) și 30% (pădure tropicală, ceață sau saună). În timpul uscării părului și în cazul expunerii la soare sau la o umiditate scăzută în aer, apa se evaporă atât de la suprafață, cât și din interiorul firului de păr. Astfel, părul își pierde elasticitatea, devenind uscat și aspru.

Cum recunoști un păr uscat?

Deseori, părul uscat poate fi întâlnit pe un scalp uscat. O funcționare defectuoasă a glandelor sebacee duce la lipsa unui film protectiv pe firul de păr. Aceasta înseamnă că părul se usucă. Pe măsură ce părul crește, lipidele naturale se pierd, iar structura de proteine a părului nu mai este protejată. Dacă filmul protector de lipide dispare, umezeala nu poate fi reținută în păr.

Recomandările experților

Pentru părul degradat ar trebui folosite produsele din linia de reparare. Tendința de uscare a părului poate fi determinată și de: umiditatea scăzută din aer, soarele, solarul, sauna uscată sau coafurile excesive cu instrumente de styling bazate pe căldură. Inclusiv apa cu clor din piscine și apa sărată scot umiditatea din păr. Din aceste motive, părul normal, dar în mod special cel uscat, are nevoie de un tratament de îngrijire care să rețină hidratarea și să protejeze părul împotriva uscării.

System Professional Hydrate

Gama conține și complexul Formamoist, care conferă părului o hidratare de lungă durată și o protecție activă împotriva uscării. Datorită ingredientelor precum glicerina care reglează nivelul de hidratare, D-Panthenol care hidratează și protejează părul împotriva uscării din interior, dar și a glucozei și fructozei care reține umiditatea, părul rămâne moale la atingere, fără a fi încărcat.

Un păr sănătos este un păr frumos

 

În timp, structura părului își poate pierde din luciu și din elasticitate, devenind astfel greu de modelat. Acestea sunt semne ale deshidratării firului de păr. Însă, datorită sistemului de îngrijire personalizat EnergyCode, Hydrate Shampoo de la System Professional oferă îngrijirea potrivită părului tău. Prin formula sa ușoară, acesta curăță ușor părul și oferă hidratare de lungă durată, fără să îl încarce.

 

 

 

 

 

 

Hidratare intensă

Wella SP Hydrate Infusion este un tratament personalizat de extrahidratare care îmbunătățește elasticitatea, strălucirea și textura firului de păr. Preț în saloanele GETT’S: 31 lei/bucată