Trucuri care iti vor impiedica parul sa nu mai devina gras

Trucuri care iti vor impiedica parul sa devina atat de gras cat de repede

Parul gras te poate face te simți foarte neplăcut. De asemenea, poate provoca acnee la linia părului, reducând stima de sine. În orice caz, trebuie iei măsuri împotriva părului gras. Iată cum poți face asta. Știm cu toții cât de frumos este ai părul proaspăt și curat în fiecare zi! Însă, se întâmplă deseori te confrunți cu un păr gras, uleios.

Uneori, un scalp gras este rezultatul unei probleme hormonale temporare care vine cu pubertate, complicații tiroidiene, sarcină sau chiar menopauză. În aceste cazuri, hormonii care străbat corpul transmit scalpului să producă prea mult ulei, mai mult decât este necesar. Alteori, excesul de producție de ulei este natural pentru corpul tău. Oricare ar fi cauza, scalpul gras este prins într-un ciclu vicios, iar unele obișnuințe îi înrăutățesc starea. Noi am alcătuit o listă care te va ajuta să combați părul gras.

1. Alege cu atenție șamponul și balsamul

Este esențial îți selectezi cu atenție șamponul și balsamul. Evită orice produs pe care găsești cuvintele: „uscat”, „deteriorat”, „netezitor” sau „lucios”. S-ar putea ca toate îmbrace părul într-un film fin, ceea ce este bun pentru ceea ce afirmă, dar nu este bine dacă părul tău este predispus arate gras. Acoperirea se va adăuga la uleiul produs și va face ca părul aibă un aspect inestetic.

2. Dieta

Dieta poate avea un impact direct asupra stării părului, așa încearcă eviți produsele grase în aportul zilnic de alimente și crești aportul de fructe și legume. Consumă alimente bogate în vitamina B (care ajută la reglarea cantității de sebum produse), cum ar fi peștele, carnea slabă, păsările de curte, fasolea și legumele cu frunze verzi.

3. Nu-ți spăla părul în fiecare zi

Oricât de greu ar fi reziști, trebuie știi spălarea des a părului face crească producția de sebum. Dacă în mod normal îți speli părul în fiecare zi, va dura ceva timp îți adaptezi rutina. Cu toate acestea, odată ce părul se reglează, vei observa o diferență dramatică prin faptul nu îl speli în fiecare zi. Pentru a trece cu brio de perioada în care îți obișnuiești părul cu o nouă rutină, poți folosi șampon uscat. Acesta îți va oferi un look fresh pentru o perioadă mai lungă de timp.

4. Aplică balsamul doar pe vârfuri

Dacă rămâi fără balsam mai repede decât fără șampon, este clar faci ceva greșit. Produsul pentru netezire trebuie utilizat numai la vârfuri. Multe femei care au părul uscat sau colorat, cad în capcana aplicării lui din ce în ce mai sus până când ajung la rădăcină. Dar cu cât îl aplici mai sus, cu atât părul va deveni mai repede gras. în schimb, încearcă folosești o perie pentru a-ți descurca părul. Aceasta este suficient de moale pentru a nu provoca ruperea, dar suficient de puternică pentru a face față celor mai încăpățânate noduri.

5. Folosește oțet de mere

Această metodă celebră implică doar două ingrediente: apa și oțet de mere. Pur și simplu diluează oțetul de mere într-o ceașcă de apă și toarnă-l în păr. Lasă câteva minute acționeze și vei vedea cum acumularea de sebum este îndepărtată, iar părul rămâne curat și fără impurități.

Recomandarea editorului: Fudge Dry Shampoo reîmprospătează părul în perioada dintre spălări, oferind în același timp densitate și volum. Datorita pudrei din compoziția , parul este curățat, iar excesul de sebum este absorbit, fară a lasă urme albe. Uleiul de argan lasă parul moale și neted.


Text: Andrada Arsenie