Cum poti scapa de problemele scalpului

Deseori nici nu îți dai seama că te confrunți cu probleme ale scalpului. Foarte puțini bărbați au norocul să aibă un păr perfect, în timp ce majoritatea se confruntă cu cel puțin una dintre cele mai frecvente probleme ale părului.

 

De la mătreață la probleme ale scalpului, bărbatul modern se confruntă cu bătăi de cap. Nu vă faceți griji! Există o soluție pentru fiecare problemaă. Menținerea unui păr frumos începe cu un scalp sănătos. Pentru majoritatea bărbaților este un lucru ușor de realizat. Nu este o coincidență că bărbații și femeile au diferite rutine de îngrijire a părului. Scalpul bărbaților este diferit de cel al femeilor, prin urmare și nevoile sunt diferite atunci când vine vorba de tratarea problemelor comune ale scalpului. De aceea este importantă utilizarea produselor de îngrijire în funcție de problemele cu care te confrunți.

Mătreața

Mătreața este o problemă a scalpului des întâlnită mai ales în rândul bărbaților. Ea poate fi enervantăă, incomodă și jenantă și este adesea confundată cu scalpul uscat. Totodată, această problemă a scalpului poate cauza iritații și zdruncina încrederea în sine atunci când devine o problemă vizibilă. Mătreața este formată din celulele moarte ale pielii care se acumulează pe scalp și cad pe umeri și este de două tipuri: mătreața uscată și mătreața uleioasă. Există factori care pot înrăutăți această problemă. Conform Asociației Americane de Dermatologie, printre aceștia se numără infecțiile fungice ale scalpului. Cercetările arată că o mică ciupercă numită malassezia globosa este cauza principală a mătreții. Toată lumea are această ciupercă minusculă la nivelul scalpului, dar devine o problemă doar atunci când ciuperca crește prea rapid, iar reînnoirea naturală a celulelor pielii este accelerată, determinând apariția mătreții. Alti factori care favorizează mătreața este sensibilitatea la anumite substanțe, cum ar fi cele pe care le conțin produsele pentru păr sau uleiul secretat de scalp în exces. Poți ține sub control producția mătreții folosind produse dedicate acestei probleme.

Scalp gras

Scalpul bărbaților produce cu 50% mai mult sebum (uleiul natural produs de glanda sebacee) decât scalpul femeilor. Deși este normal ca acest lucru să se întample, prea mult sebum pe scalp poate acționa ca un teren de reproducere pentru mătreața care favorizează apariția microbilor. Părul tău ar trebui să fie un pic gras în mod natural. Fără sebum, firele de păr ar deveni fragile și deteriorate. Dar glandele sebacee hiperactive duc la acel aspect lucios, gras pe care nimeni nu și-l dorește. Pe lângă supraproducția sebumului, scalpul gras este cauzat și de alți factori, precum dezechilibrul hormonal, o dietă săracă în nutrienți sau dermatita seboreică.

 Scalp uscat

Bărbații au, de asemenea, o protecție a scalpului mult mai slabă, ceea ce îi face mai predispuși la apariția mătreții. Echilibrul hidratării scalpului este foarte delicat, iar o protecție a scalpului slăbită înseamnă o lipsă de hidratare a scalpului, fapt ce conduce la apariția unui scalp uscat. Semnul care indică un scalp uscat este mâncarime persistentă, dar poate fi, de asemenea, însoțită de mătreață, durere și căderea părului. Scalpul uscat poate avea o serie de cauze diferite, deși cea mai comună este o reacție la schimbarea vremii sau un ingredient dur în produsele de îngrijire a părului. O altă cauză este subproducția glandelor sebacee, care poate întrerupe echilibrul natural al scalpului. Un scalp uscat, sensibil nu mai este capabil să-și îndeplinească funcția protectoare. Persoanele cu scalp uscat pot observa fulgi care cad de pe scalp. Spre deosebire de fulgii de mătreață, fulgii asociați cu scalpul uscat tind să fie mai mici și mai albi.

Produsele de îngrijire  se concentrează pe îngrijirea și restaurarea scalpului, curăță sebumul din porii de pe suprafața scalpului, protejează și hrănesc pe termen lung.

Specialfique Dermo-Calm Bain Vital de la Kérastase

Șamponul pentru păr uscat care curăță, hidratează și calmează scalpul sensibil cu formula inovatoare îmbogățită cu extracte botanice reface fibra capilară ce conferă vitalitate, suplețe și aspect mătăsos părului, în timp ce calmează iritația provocată de uscăciune. Hipoalergenic și lipsit de siliciu, șamponul conține ulei Calophyllum reconfortant și glicerină, care ajută la tratarea scalpului și formează o barieră protectoare. Totodată conține și extract de mentol care este revigorant și reduce senzația de mâncărime a scalpului.

Pret: 94 de lei