Cum facem sport vara?

Vara este sezonul mișcarii in aer liber. Iata câteva sugestii despre cum sa ardem niște calorii, sa ne mai imbunatațim forma (cât se mai poate), sa ne mai relaxam (cei care nu avem vacanța), de la Cristian Margarit.

 

Daca reușim sa alergam dimineața intr-un parc sau sa ieșim la o distanța rezonabila de oraș cu bicicleta aerul in sine este mult mai curat. Nu consider utile alergarea sau pedalatul in zone cu trafic auto, din cauza, evident, a poluarii. Iar când faci efort, plamânii primesc un flux suplimentar, fiind mai deschiși decât atunci când stai pe scaun in autobuz. Chiar și evenimentele sportive ar trebui sa țina cont de acest lucru.  Dimineața este mai racoare și asta ne permite sa performam mai bine, inclusiv la nivel de amatori. Drumețiile montane ar fi excelente in aceasta perioada.

Intotdeauna când pleci vara de acasa ia cu tine un bidon cu apa, de la “sticla de plastic” obișnuita și pâna la rucsacii-plosca dotați cu furtun, important este sa fie acolo. Iar inainte sa pleci ai grija sa te hidratezi foarte bine. Poți mânca și mai sarat, pentru a compensa pierderile prin transpirație, sau poți folosi un supliment nutritiv care sa acopere o plaja mai mare de minerale. Deja evenimentele sportive de masa, pentru amatori și incepatori, s-au inmulțit, deci pe lânga alergare avem și nenumarate tipuri de fitness: Kangoo Jumps, Zumba, Steel Programs, Antrenament Functional, Yoga, Pilates, Boot Camp, Dans, Khai Bo etc.  Puteți participa gratuit la astfel de evenimente, cum este și “Mișcarea Face Bine” by Dolce Sport, la organizarea caruia particip și eu- 9 iulie la Brașov si 6 august la Mamaia. Instructorii s-au deșteptat și iși scot grupurile de sport in aer liber. Sunt sigur ca vor primi pe oricine dorește sa se miște alaturi de ei. Deci daca ai drum prin Parcul Carol, scarile te așteapta. Poate și nite benzi elastice, ușor de ținut in geanta cu echipamentul sportiv, langa TRX, desigur. Iar daca instructorul e rau și va pune sa faceți flotari, niște manuși iți vor proteja pielea fina a palmelor.

Inotul arde multe calorii, ține articulațiile in siguranța, ajuta o postura corecta. Devin din ce in ce mai populare și alte sporturi acvatice: kaiaking-ul, paddleboard-ingul sau chiar wakeboarding-ul, fiecare cu nivelul sau de dificultate, dar, cel puțin pentru primele doua senzația de libertate este accesibila oricui. $n week-end, poți face o tura la Mogoșoaia, prețurile sunt foarte accesibile și exista kaiak pentru doua persoane, pentru plimbari romantice.

Centrele de wellness iți pun acum la dispoziție sali de fitness, piscine interioare și exterioare, brunch-uri, alte activitați de vara. Ordinea corecta este: antrenament, alimentație, relaxare.

Deci, multe lucruri de facut vara asta in aer liber, ramâne sa le incercam pe toate, pe lânga uitatul la fotbal și gratar, sporturile naționale, practicate deja pe scara larga de catre barbați. Cât ei se uita la meci ai timp sa arzi și o mie de calorii.

 

Cristian Margarit, getfit.ro

shutterstock_198556997shutterstock_81690601