Roseata faciala, o problema des intalnita

Roseata faciala o problema des intalnita

Roșeață facială este o problemă frecvent întâlnită. Cu toate acestea, exista multe cauze care provoacă această reacție, iar tratamentul este diferit. Roșeața pielii este foarte frecventă și poate apărea din mai multe motive, variind de la o tendință ereditară la înroșirea feței până la probleme mai grave ale pielii, cum ar fi rozaceea și dermatita periorală.

De ce apare roșeața?

Orice fel de factori pot face pielea roșie, iar aici nu este vorba despre arsurile solare, ci de o ușoară roșeață care poate apărea sub forma unor pete sau în anumite zone, cum ar fi în jurul nasului sau obrajilor. Exista multe cauze principale ale roșeței faciale, inclusiv genetica, sistemul nervos, stresul, sensibilități alimentare, alergii, stomac deranjat și chiar tensiune arterială crescută. De asemenea, poate fi cauzată de daune solare, rozacee, dermatită seboreică, acnee, eczeme și alte afecțiuni mai puțin frecvente, cum ar fi lupusul și dezechilibrele hormonale. Iată cum se manifestă fiecare.

Piele sensibilă

Când pielea este sensibilă, anumite ingrediente ale produselor de îngrijire pot deveni brusc o problemă și pot compromite bariera de protecție a pielii și capacitatea acesteia de a-și face treaba. Simptomele pielii sensibile includ: roșeață, inflamație, iritație, sensibilitate sau reacții alergice.

Rozaceea

Rozaceea este una dintre cele mai frecvente cauze ale roșeței faciale. Aceasta este o afecțiune genetică, cronică, care are numeroși factori declanșatori. Schimbările de temperatură, alimentele condimentate și alcoolul pot fi declanșatoare pentru persoanele cu rozacee. Nu există un remediu permanent pentru rozacee, dar poate fi gestionată. Principala modalitate de a preveni apariția roșeței cauzate de rozacee este să îți protejezi în mod constant pielea de soare. Protecția solară și produsele cu SPF sunt cele mai importante produse pe care le poți folosi.

Eczema

Eczema poate fi surprinzător de greu de diagnosticat, pentru se aseamănă foarte mult cu dermatita alergică. Acestea prezintă pete uscate roz, care provoacă mâncărime semnificativă sau senzație de arsură. Dacă bănuiești suferi de această afecțiune, un dermatolog te va ajuta. Este posibil îți prescrie un tratament specific sau o cremă antiinflamatoare pentru a reduce roșeața și inflamația. Menține restul rutinei de îngrijire cu produse pe bază de ingrediente blânde și evită produsele care conțin parfumuri. Evită retinolul și folosește produse hipoalergenice. Astfel ar trebui vezi o îmbunătățire în decurs de una până la două săptămâni.

Roșeața cauzată  de acnee

Roșeața acneei este caracterizată de pustule sau papule. Un caz sever poate provoca o textură neuniformă, umflături sau îngroșarea pielii. Pentru a evita aceste probleme și pentru a reduce rapid inflamația cauzată de acnee trebuie tratate coșurile atunci când sunt „proaspete”. În plus, acesta este singurul caz în care ai voie folosești ingredientele pe care ar trebui le eviți atunci când tratezi restul cauzelor care provoacă roșeață facială. Acidul salicilic, acidul glicolic și retinolul sunt prietenii tai în acest caz.


Text: Andrada Arsenie