Beneficiile acidului hialuronic

Beneficiile acidului hialuronic

Hidratarea este pasul de bază atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii iar cheia către un ten strălucitor și sănătos este acidul hialuronic. Deși toată lumea a auzit de acest ingredient minune, puțini știu multitudinea de beneficii pe care le are.

Acidul hialuronic este o moleculă de zahar care apare în mod natural în piele și care menține nivelul optim de hidratare, oferind un aspect sănătos. Din păcate, însă, la fel ca și colagenul și elastina, cantitatea de acid hialuronic natural din corpul nostru scade pe măsură ce îmbătrânim. Există, totuși, modalități de a ajuta la stimularea producției de AH în corpul nostru. Fie folosim produse pe bază de acid hialuronic, fie avem grijă la alimentație, putem reface dozele necesare pentru bunăstarea pielii noastre.

Datorită capacității sale impresionante de hidratare, acidul hialuronic este ingredientul principal întâlnit în componența produselor cosmetice. Pentru se potrivește cu alte ingrediente și poate fi asociat cu retinoli, vitamine și alti acizi, acesta se găsește într-o gamă largă de produse, precum creme, serumuri sau chiar fillere utilizate de chirurgii plasticieni.

Deși majoritatea cunosc doar beneficiile asupra tenului, acidul hialuronic nu este utilizat doar în industria cosmetică. Acesta are multiple beneficii pentru sănătate.

1. Hidratare

Principalul beneficiu al acidului hialuronic este hidratarea. Acesta funcționează umplând spatiile care separă celulele epidermei, lăsând pielea mai netedă și mai plină de volum. De asemenea, menținerea nivelului optim de hidratare păstrează elasticitatea pielii.

2. Efect antiîmbătrânire

Hidratarea pielii reduce semnele de îmbătrânire. Din acest motiv, acidul hialuronic umple ridurile fine, reducând semnele premature de îmbătrânire. Totodată, AH stimulează producția de colagen, menținând astfel pielea fermă și elastică.

3. Grăbește vindecarea

Acidul hialuronic are un rol important și în procesul de regenerare a pielii. Deși prezent în mod natural în piele, într-o cantitate potrivită, concentrațiile sale cresc atunci când există daune care trebuie reparate. Astfel, rănile se vindecă mai repede prin reglarea nivelului de inflamație. Totodată, acidul hialuronic are proprietăți antibacteriene, deci poate ajuta la reducerea riscului de infecție atunci când este aplicat direct pe răni deschise.

4. Lubrifierea cartilajelor și a articulațiilor

Acidul hialuronic se găsește și în articulații, unde păstrează spațiul dintre oase bine lubrifiat. AH previne degradarea cartilajelor, oferind susținere articulațiilor. Astfel se pot preveni o serie de afecțiuni, precum osteoartrita.

5. Ameliorează uscăciunea și disconfortul ochilor

Acidul hialuronic se găsește și în mucoasa oculară. De aceea este esențial în ameliorarea uscăciunii și a disconfortului ochilor. Datorită calităților sale hidratante, picăturile de ochi pe bază de acid hialuronic reduc simptomele de uscăciune și îmbunătățesc sănătatea generală a ochilor.

Recomandarea editorului: Dedicată tenului uscat, gama Power Hyaluronic de la Skeyndor îmbunătățește hidrodinamica pielii și oferă hidratare în profunzime. Datorită combinației de acid hialuronic, ce are diverse mase moleculare, cu un puternic activator de acvaporine, această gamă asigură tenului uscat nivelul optim de hidratare, lăsând pielea strălucitoare și radiantă.


Text: Andrada Arsenie