Ce activitati putem face acasa in perioada de izolare

Ce activitati putem face acasa in perioada de izolare

Tot timpul ne plângem că nu avem timp, iar atunci când îl avem din plin nu știm ce activități să facem.

Epidemia de Coronavirus ne pune în postura de a fi nevoiți să ne izolăm pentru 14 zile, iar distanțarea socială și gândul că nu vom putea ieși din casă, îi face pe mulți anxioși și temători. Însă există și o parte bună în toată această situație. În sfârșit avem timpul necesar să facem tot ceea ce ne dorim și pentru care nu găseam nici o clipă de răgaz.

Iată o listă cu lucruri pe care le poți face în toată această perioadă:

  1. Petrece timp cu cei dragi. Mereu ne plângem că nu avem suficient timp să stăm cu cei pe care îi iubim sau măcar să îi sunăm. Acum este momentul să reiei legături pierdute din cauza faptului că ești mereu ocupat, dar și să petreci timp cu cei dragi. Chiar dacă nu stați în aceeași casă, poți lua legătura cu ei prin videocall.

 

  1. Citeste o carte. De când tot zici că vrei să citești acea carte, dar nu ai găsit momentul potrivit, pentru că tot timpul se ivea câte ceva? Acum este momentul să citești toate cărțile pe care ți le dorești.

 

  1. Sa faci sport. Niciodată nu ai timp de mișcare, dar acum este momentul. Având în vedere faptul că trebuie să stai cât mai mult în casă, este foarte important să faci mișcare atât pentru sănătatea ta, cât și pentru starea ta de spirit.

 

  1. Aranjează-ți dressingul. De cât timp nu ai mai facut ordine în șifonier? Acum că ai timp din plin poate este momentul să îți iei inima în dinți și să faci curat printre haine. Ai șanse mari să descoperi haine de care ai uitat, dar și unele pe care nu vrei să le mai porți. Pe acestea din urmă le poți pune deoparte și le poți dona celor mai puțin norocoși.

 

  1. Urmărește seriale. De cât timp îți auzi colegii și prietenii vorbind despre seriale pe care tu nu ai timp să le urmărești? În perioada izolării poți ajunge la zi cu toate serialele pe care prietenii tăi le-au urmărit deja.

 

  1. Meditează. Toată această perioadă este benefică pentru că te poți redescoperi. Din cauza programului încărcat, de multe ori uităm cine suntem și ce ne place. Cele 14 zile de izolare sunt ideale pentru meditație, pentru odihnă și pentru a te redescoperi, iar la final vei putea reveni cu forțe proaspete și cu idei minunate.

 

  1. Hobby-uri. De câtă vreme nu ai mai facut lucrurile care îți plac? Acum ai timp să pictezi, să înveți, să gătești, să croșetezi sau să faci proiectul acela DiY pe care l-ai tot văzut pe net.

Pe toată durata epidemiei este important să ne păstrăm optimismul și buna-dispoziție. Izolarea la domiciliu nu înseamnă și izolarea sau distanțarea de cei dragi sau de lucrurile care ne fac plăcere. Este o perioadă în care ne putem regăsi și odihni, dar mai ales un moment în care trebuie să ținem cont de ceea ce ne spun autoritățile. Dacă vom face toate acestea, cu siguranță totul va fi bine.


Text: Andrada Arsenie