Tendinte de makeup in noul sezon

tendinte makeup

Golden glow, gene în stil Twiggy, glitter inocent sau sunset tan – iată câteva dintre cele mai interesante tendințe de makeup din noul sezon. Momentul explorării frumuseții naturale este acum!

Anul 2018 este foarte bun pentru a ne reinventa rutina de makeup. Profesioniștii își doresc să iasă din zona de confort, chiar și în ceea ce privește machiajul de seară sau de ocazie. Dovada? Numeroasele conturi de Instagram care ne prezintă machiaje de mireasă cu texturi glossy sau machiaje de seară unde smokey eye este înlocuit de pleoape înecate în glitter, în stilul disco.

Dacă până acum, din lista trendurilor anunțate în materie de makeup ne alegeam doar câteva, anul acesta este momentul explorării frumuseții naturale și adevărate. Toate trendurile sunt extraordinar de frumoase și de flatante pentru femeile de orice vârstă, astfel încât makeup artiștii reușesc să aibă un arsenal de propuneri care mai de care mai diverse, pe care nicio clientă, nici măcar cele care nu iubesc machiajul să nu le poată refuza. De la buzele lucioase ca vinilul până la pleoape în culoarea untului de arahide și o piele bronzată în culorile apusului, imaginația ne este stârnită.

GOLDEN GLOW À LA HOLLYWOOD
Mania pentru strălucirea aurie ca de statuetă Oscar a început cu Rihanna, un trendsetter nu numai în materie de muzică, ci și de fashion& beauty. Lookurile prezentate în campania brandului său de makeup au mers pe strălucire all over, fără a abuza de alte culori. Highlighterul ca produs all purpose nu este o idee nouă, dar texturile și pigmentarea puternică ne-ar fi creat rețineri în trecut. Nu mai este cazul anul acesta, când abia așteptăm sezonul estival pentru a putea adopta o strălucire exagerată, deloc subtilă de un galben-auriu, care arată bine pe orice culoare a tenului. În varianta minimalistă, încercați câteva accente doar în colțul intern al ochilor, în punctul cel mai înalt al pomeților și pe conturul buzei superioare. Gene ultraputernice, à la Twiggy, cea care în anii ’60 era un fashion icon extrem de îndrăzneț, continuă să ne inspire machiajul și astăzi. Genele exagerat de conturate, care pun ochii în evidență și deschid foarte mult privirea, sunt un trend care a apărut din nou pe podiumuri. Un update însă care ne îndepărtează de modul în care acest look era purtat în anii ‘60: pielea rămâne naturală și arată foarte fresh, foarte nude, aproape translucidă.

GLITTER COPILĂRESC
Ca un fun fact – anul 2017 a fost anul glitterului. L-am regăsit în absolut toate accesoriile, ținutele și manichiurile posibile. Dar dintre toate încercările de makeup cu glitter, majoritatea ne țin oarecum la distanță, pleoapele cu glitter sunt cea mai bună alegere. Pentru o strălucire subtilă, aplicați un strat subțire cu ajutorul degetelor sau mergeți pe o acoperire 100%. La fel de fermecător este și bronzul sănătos. Machiajul ce amintește de anii ’70 și de divele perfect bronzate, Sunset tan, revine în tendințe, folosind produse de culoarea piersicii pentru a crea un makeup look care imită o după-amiază de stat la soare. Inocența acestui beauty look este de necontestat.

*Articol preluat din Revista ESTETICA.