Men care: Cum sa combati tenul gras

Men care: Cum sa combati tenul gras

Majoritatea bărbaților se confruntă cu un ten gras. Contrar a ceea ce ai putea crede, sebumul ajută la hrănirea și hidratarea atât a pielii, cât și a părului. Cu toate acestea, o cantitate prea mare poate duce la pori înfundați, coșuri sau o senzație neplăcută pe față. Indiferent de motivul pentru care pielea ta devine excesiv de grasă, suntem aici pentru a te sfătui cum o îngrijești.

Îngrijirea tenului este un domeniu nou pentru bărbați, dar acest lucru începe se schimbe, iar bărbații încep înțeleagă necesitatea unei rutine de îngrijire. Însă, acest lucru trebuie realizat în funcție de fiecare tip de ten.

Dintre toate tipurile de piele, pielea grasă tinde fie cea care provoacă cele mai multe probleme și reacții adverse nedorite, cum ar fi erupțiile acneice sau pori înfundați. Pentru majoritatea bărbaților acest lucru este supărător și chiar poate provoca pierderea încrederii în sine. De aceea, pielea grasă are nevoie de un pic mai multă îngrijire. Însă, comparativ cu alte tipuri de piele, tenul gras îmbătrânește mai încet, iar dezavantajele pot fi gestionate.

Îngrijirea feței pentru bărbații cu piele grasă nu trebuie fie o experiență stresantă, care necesită mult timp, iar o revizuire a rutinei de îngrijire poate face diferența. Dacă știi tipul tău de piele este gras, ar trebui te asiguri produsele tale pentru ten sunt special concepute pentru a combate excesul de sebum, ceea ce la rândul său va reduce petele, porii și va elimina acumularea suplimentară de celule moarte ale pielii. Și pentru majoritatea bărbaților se confruntă cu un ten gras, am pregătit o listă cu câțiva pași care te vor ajuta ții sub control excesul de sebum.

1. Curățarea

Rutina pielii grase începe ca orice altă rutină a pielii: cu o curățare, de două ori pe zi. Îndepărtarea excesului de sebum, a prafului și a celulelor moarte care se depun pe piele pe durata întregii zile este esențială. Mai mult decât atât, acest lucru face ca produsele aplicate ulterior fie mai eficiente.

2. Exfolierea

Da, stiu că te gândești că acest lucru este exclusiv pentru femei, dar este foarte important și pentru bărbații care au pielea grasă. Exfolierea îndepărtează celulele moarte și curăță pielea în profunzime, prevenind acumularea bacteriilor și înfundarea porilor. În plus, acest pas ajută la menținerea pielii tinere și sănătoase.

3. Tonifierea

Nu vorbim despre tonifierea mușchilor, ci a pielii. Utilizarea unui toner ajută la calmarea epidermei imediat după bărbierit, o curăță și o energizează. Totodată, ajută la menținerea pH-ului pielii tale, prevenind orice secreție suplimentară de ulei.

4. Hidratare

Producția de ulei și hidratarea feței sunt două lucruri diferite. Așadar, chiar dacă ai pielea grasă, trebuie îți menții fata hidratată. În caz contrar, pielea ta va produce sebum suplimentar pentru a forma un strat de protecție.

5. Produse de bărbierit

Dacă ai tenul gras nu trebuie renunți la bărbierit și îți ascunzi tenul sub barbă. Dar totuși trebuie fii atent la produsele pe care le folosești pentru bărbierit și la aftershave-uri. Produsele pe bază de alcool usucă tenul și îți vor stimula tenul producă și mai mult sebum. În schimb, poți folosi produse hidratante, sub formă de loțiuni.

Recomandarea editorului:

Emulsie hidratantă Shine control de la Skeyndor ajută la reducerea aspectului uleios al pielii și combate excesul de sebum. Fabricat cu agenți de hidratare și taurină, această loțiune hidratează în profunzime, netezește aspectul pielii și îmbunătățește dimensiunea porilor.

 

Men care: Cum sa combati tenul gras


Text: Andrada Arsenie