Lucian Miess: Deductii logice din putul gandirii si solutii referitoare la Covid-19

Lucian Miess: Deductii logice din putul gandirii si solutii referitoare la Covid-19

Deducții logice din puțul gândirii și soluții referitoare la Covid-19 ( durează, nu e pentru cei fără exercițiul cititului)

         – (Dedicat mamei mele)-

Sunt suspendat si izolat in casa de pe 18.03 si evident bombardat de stiri, fake-uri, glume si link-uri catre un univers conspirativ.  Mi se pare incredibil cum societatea este din nou polarizata in jurul a doua idei distincte si nu vede 5 secunde  mai departe de atat. Sa le luam pe rand:

  • Versiunea 1: E fake, conspiratie, nu e adevarat, e ascensiunea in 5D, e lucrarea Domnului , multi au ales sa plece sa faca loc celor cu vibratia inalta, ne mutam in alta zona din galaxie, nu va fie frica, frica omoara, ca gripa omoara mai multe persoane decat Covid-19, feonul in gura vindeca, parerea unui camionagiu care stie el, etc

 

  • Versiunea 2: E real. 7 morti astazi in Romania, e real ceea ce se vede la stiri, ceea ce se vede in spitale, ceea ce OMS (WHO), expertii mondiali in sanatate, toate somitatile medicale IN FUNCTIE, implicate in prima linie, cadrele medicale epuizate, disperate, care plang  miile de morti, in intreaga lume, statisticile care arata o curba exponentiala de crestere si cu potentialul de a infecta 70-80% din planeta. In acest scenariu, chiar si cu o mortalitate medie de 3%, la 1 miliard din populatie, adica 14%, ar insemna 30 milioane de morti, adica ne apropiem de al doilea razboi mondial (WWII) ca numar de victime.

Versiunea 1: E Fake

Inteligentii au indoieli iar prostii au numai certitudini. E periculos sa ai numai certitudini.

E sanatos sa ai curajul sa citesti si altceva decat ceea ce-ti confirma propriile pareri existente, sa iesi din bula in care te invarti in bucla, adica sa-ti testezi taria propriilor convingeri cititind si lucrari contrare argumentelor tale.

E plina lumea de “couch profet” (profet de canapea), de experti de care nu a auzit nimeni si care emit definitive din scaunul caldut bine ascuns in casa si de toti ceilalti experti pe care nu-i vezi decat pe net, niciodata in spitale, in prima linie, dormind pe jos pe holuri si pe birouri sau care au scris lucrari pline de dovezi stiintifice.

Sa ne lamurim, nu sunt ignorant si nici superficial. Am citit mult, printre care si Estulin cu Clubul Bilderberg CFR si Trilaterala, Stapanii din umbra, cred ca e adevarat, Secretul Succesului de David Icke, am studiat 4 ani Radiestezie, citit What the bleep do we know, am ceva educatie in sprijinul energiilor, in stiinte in general, deci inteleg karma, energie, conspiratii, filozofie, credinta etc. si am avut sansa de a vorbi ani de zile de pe scena in fata a multe sute de oameni.

Dar l-am citit si pe Yuval Noah Harari cu cele 1000 pagini pe care le-a scris in 3 carti, Sapiens, Homo Deus si 21 sfaturi pentru secolul XXI, dublate de o bibiografie imensa si impresionanata si care reprezinta si o serie de carti fenomen, Yuval fiind astazi unul dintre cei mai importanti ganditori ai planetei . Nici unul din marii lideri ai planetei nu-si poate permite luxul de a nu-i citi cartile.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Yuval_Noah_Harari

E clar, lumea a fost, este si va fi condusa de elite. Indiferent daca acest virus este real sau fake, cineva va capitaliza pe ruinele ramase. Da, este un moment in care nu mai poluam planeta, in care meditam mai mult, in care stam cu familia, ne, si ii redescoperim, renuntam la multe lucruri din viata noastra de care realizam ca nu avem nevoie, ne apropiem de eu-l nostru interior, in general  lucruri bune, iubite de multi si placute lui D-zeu.

Este fake pentru ca rusii, chinezii, elitele si-au dat mana si vor sa instaureze Guvernul Mondial, cip-urile subcutanate, razboi economic si Legea Martiala pentru instaurarea unei dictaturi digitale moderne.

E fake pentru ca nu se vede nimic, nu-i asa? Pentru ca nici voi si nici un prieten de-al vostru nu a vazut vreun bolnav de coronavirus, nu? Intrebati camionagiul din Italia, el stie.

Dar oare voi sau prietenii vostri au vazut curentul electric, aerul sau orice alt virus? Asta inseamna ca nu exista?

Mai aflam ca gripa normala ucide anula 600.000 oameni. Ce ne plangem ca aici au murit cateva mii? Da, dar nu poti compara 2 seturi de date diferite. La unul e o constanta deja, cu o variatie +/- cunoscuta, care are si tratament si vaccin, pe cand la Covid-19, graficul e in crestere exponentiala, a crescut intr-o singura zi cu 30.000 cazuri noi si e departe de a se aplatiza curba. Hai sa facem comparatiile pe grafice in scadere, nu in crestere si ideal, la cativa ani dupa.

Sau ortodocsi fiind, ati fost la impartasanie cu lingurita sfanta plimbata prin alte sute de guri. E sfintita, deci sunteti protejati.

Invit credinciosii sa isi testeze credinta dupa impartasania cu aceeasi lingurita, si sa mearga ca voluntari sa ajute in spitale la triaj, unde este atata nevoie, Nu aveti de ce va teme, ati fost impartasiti si Dumnezeu va fi cu voi. Pentru habotnici, recomand si lipsa mastii si a manusilor si lingurita comuna sfanta. Asteptam vesti, rezultate si dovezi despre vindecari miraculoase.
Daca functioneaza propun sa se breveteze metoda si sa se mearga in ATI-uri si sa se dea aceeasi lingurita bolnavilor gravi, intubati, in coma, spre vindecare. Apoi sa exportam metoda in intreaga lume si sa facem ortodoxia mandra si recunoscuta in intreaga lume pentru salvarea atator vieti aflate pe patul de moarte. Ne prindem?

Dar daca nu functioneaza si se dovedeste ca aceste practici au fost focar de raspandire si au dus la morti si prelungirea unei crize care a distrus economia romaneasca, va faceti raspunzatori si complici la … crima asta?

Oare metoda asta nu accelereaza procesul in conditiile in care chiar BOR a recomandat linguritele de unica folosinta si abtinerea de la sarutatul icoanelor?

Oare e fake news, bun simt sau lipsa de incredere?

De ce nu luam o lingurita de impartasanie care a fost plimbata prin mai multe guri si sa o ducem la un laborator pentru analize si aflarea adevarului? Sa vedem daca pe acea lingurita nu exista nici un virus/bacterie sau sunt nenumarate si este un focar de infectie?

Versiunea 2: E real

Cu 2 lucruri nu te joci: cu bomba atomica si cu virusii. Chiar daca tu creezi virusul si ai vaccinul, pana se reintoarce la tine, sufera mutatii si te-ai ars si tu si intreaga planeta. Deja astazi exista mai multe tulpini cunoscute ale virusului (L si S cele mai cunoscute)  si de aici si dificultatea de a gasi un panaceu care sa functioneze pe toate tulpinile.

Tot la lecturi l-am bifat si pe Nassim Nicholas Taleb – una din cele mai importante minti ale secolului XXI, autorul cartii Lebada Neagra, specializat in filozofia riscului din punct de vedere matematic.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nassim_Nicholas_Taleb

Cand in lume erau doar 1.000 cazuri de Covid-19, a scris impreuna cu alte minti luminate o pagina care descrie fenomenul “fat tail” de extindere exponentiala a virusului si se bazeaza pe un studiu facut cu cativa ani in urma.

Va invit sa-l cititi aici:

https://static1.squarespace.com/static/5b68a4e4a2772c2a206180a1/t/5e2efaa2ff2cf27efbe8fc91/1580137123173/Systemic_Risk_of_Pandemic_via_Novel_Path.pdf

Citez: ” It will cost something to reduce mobility in the short term, but to fail do so will eventually cost everything if not from this event, then one in the future. Outbreaks are inevitable, but an appropriately precautionary response can mitigate systemic risk to the globe at large.”

Are si un update, un video la 2 luni de la tiparirea documentului , il gasiti aici:

https://www.youtube.com/watch?v=LX_bqMQfWlw

Concluzia lui este ca prefera sa traiasca intr-o lume in care sa fie criticat ca a generat panica si sa nu fi fost cazul, decat sa nu o fi facut si sa devina catastrofic.

Istoria pandemiilor recente – link:

https://www.visualcapitalist.com/history-of-pandemics-deadliest/

Pandemiile au fost, sunt si vor fi mereu. Ciuma neagra, ciuma bubonica, holera, malaria, denge, ebola, zica, gripa spaniola, gripa aviara, pesta porcina, sars, mers, febra galbena, rubeola, rujeola, pojarul, etc, au omorat miliarde de oameni. De ce sa nu fie si asta reala? Ce, atunci nu erau elite, conspiratii si credinciosi? Ce s-a schimbat de astazi brusc, nu mai e valabil?

Pentru ca o conspiratie sa reuseasca e nevoie ca doar un numar mic de oameni sa cunoasca adevarul. In cazul de fata sunt TOATE organizatiile nationale de sanatate, cabinete individuale si TOATE somitatile medicale ale planetei implicate intr-o cursa contra cronometrului pentru a salva vieti si economia mondiala.

Sunt atatea cadre medicale, imagini, filmari si interviuri in lume in care se arata grozavia prin care trece planeta, cum din cauza aceluiasi comportament iresponsabil ca la noi, zeflemea, bravada, prostie, a generat o saptamana cu 400-700 morti pe zi in Italia. Si ei au unul dintre cele mai bune sisteme medicale din Europa.

Aici gasiti situatia actualizata la zi pe tari cu numaruil de cazuri si cu sursele oficiale:

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Referitor la credinta Yuval Hararri scrie in cartile sale: “religia pierde teren pentru ca nu mai poate oferi solutii reale la probleme si pentru ca nu poate produce nici o dovada in sprijinul afirmatiilor sale.”

Concluzii

Este irelevant cine are dreptate.

Este complicitate la crima, pentru ca spitalele erau deja blocate in mod normal (before corona), subdimensionate si subfinantate si nu fac fata cu personalul existent. In acest moment, indiferent daca Covid este fake sau nu, toate spitalele sunt blocate pentru asta, iar orice alt caz va deveni critic. Sa ne asteptam ca multi oameni sa moara din lipsa de dializa, de tratemente, de operatii, de interventia serviciilor de urgenta, pentru ca spitalele acum sunt pline cu fake?  Toti cei care acum striga in gura mare ca e fake, si care incurajeaza oamenii sa reziste manipularii, sunt complici la multele morti care urmeaza ale unor persoane cu afectiuni altele decat Covid si care puteau fi salvate si care acum,  nu mai au loc.

Eu unul as fi mai prudent cu indemnurile la lupta si as incerca sa vad si putin in viitor, ce se intampla a doua zi dupa ce vedem care tabara are dreptate. Poate deveni si penal..

Atentie!

Epidemia de prostie ucide mai mult decat orice epidemie.

Solutii

Religia are vreo solutie? In afara de plimbat aceeasi lingurita prin sute de guri?

Jesus de canapea, aveti vreo solutie? Va duceti sa verificati in zonele carantinate din Suceava, Craiova, nordul Italiei, fara masca ( ca deh, aveti vibratii inalte si sunteti imuni) daca e adevarat si apoi veniti sa ne spuneti si noua?

Sau ce-ar fi sa inlocuiti in spitale ca voluntari pe acele cadre medicale acum indisponibile, fiind in carantina? Este de departe cea mai practica solutie si daca o faceti aveti toata stima si respectul nostru.

Sau ce-ar fi sa creati o platforma de donatii in bani, de la adeptii vostri sau de la toti cei de bine, pe care ulterior sa o convertiti in masti, manusi, halate, ventilatoare lucrand cu ONG-uri, Mininsterul Finantelor, Ministerul Sanatatii, ISU, CNSSU, OMS  – care are si plaforma publica pentru asta:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/donate

Ce, nu aveti adepti suficienti? Sau adeptii au vibratii mult mai inalte decat banii si nu stau bine financiar? Adica au nevoie sa fie sustinuti de cei care sunt suspendati, ca si mine, si care stau acum izolati?

Conspirationistii, aveti vreo solutie? Rezistati prin .. lipsa de actiune? Aveti voi banii pentru sustinerea salariilor celor blocati, creditele subventionate 100% cu garantii ale statului?

Cine ridica mana? Nimeni? Mda, ma gandeam eu..

Solutii reale astazi nu are nimeni, nici macar Farma. Singurele solutii vin de la OMS (WHO) care vorbeste de un pachet de masuri menite sa rupa transmisia dintre verigile lantului.

Ideea e simpla: odata ce un om e infectat, virusul moare.  Ori se vindeca pacientul si virusul e omorat in corp, ori virusul omoara pacientul si apoi moare si el.  Asta face ca intr-un interval de 7-21 zile sa stim exact si pana aflam trebuie sa nu mai dam si altora. Aici masurile sunt graduale si complexe si implica multe structuri ale statelor pentru ca aceste cazuri trebuiesc urmarite, identificate, testate, izolate, tratate sau ingropate. In scenariul transmiterii comunitare, cand nu se mai poate identifica sursa imbolnavirii, se iau masurile de distantare sociala pe scara larga, ajungand la carantina totala.

In acest scenariu totul se inchide, indiferent de care parte a taberei esti, stai inchis in casa, cu armata, politia si jandarmeria pe strazi, pregatiti sa dea amenzi si sa deschida dosare penale pentru incalcarea carantinei.

Astazi, eu si ca mine aproximativ 800.000 oameni si firmele lor sunt blocati (+200K cu contracte suspendate, somaj, suspendare, fara plata, program de munca redus, firme inchise cu pierderi si datorii) fiind parte din industriile inchise: Horeca, Ingrijirea personala, dental, mall-uri, etc. Sunt mii sau zeci de mii de firme inchise in toata tara, cam 20% din PIB.  Doar in cadrul companiei noastre, blocajul inseamna aprox 350K euro/luna, bani care circula in TVA,  taxe, salarii, chirii, banci, furnizori, economie, sanatate, protectie sociala, bugete locale si de investitii, etc  dar si la 230 familii x 2 membri. In 3 luni se face un milion de euro, doar dintr-o singura companie!

Dl Guda, GM-ul Coface, demonstra cu calcule, ca aceste industrii genereaza cam 40 miliarde de lei/an si ca odata intrati in somaj, statul va trebui sa adauge plata a inca 30 mld lei, un total de 70 mld lei care lipsesc din PIB pana acum, 23 martie! In acest moment sunt cam 350 mld lei facturi in curs de decontare la furnizorii in economie si inca 150 mld ce se preconizeaza. Un total de 500 mld lei. Asta acum! Deci nevoia de finantare a economiei acum este de 500 mld lei, nu de 5 -10 cat are Guvernul imprumutati de afara sau din grant-uri UE. Iar asta doar pentru a tine oamenii cu 75% din salariul mediu pe economie!

In conditiile in care toata tara intra in carantina, suma va fi 100% din PIB! Pentru toti visatorii, conspirationistii si umblatorii pe apa, va intreb, mai conteaza cu adevarat cine are dreptate?

Ce conteaza daca e fake sau nu? Ceea ce conteaza cu adevarat este ca prin astfel de indemnuri de a nu da crezare, de a impartasi cu aceeasi lingurinta zeci si sute de oameni, de a hoinari prin parcuri, magazine si mijloace de transport in comun, voi sunteti parte din problema, nu din solutie si veti avea responsabilitatea pe umerii vostri a distrugerii economiei si a multor vieti pierdute, pe alte afectiuni decat Covid-19, dar indisponibile din cauza blocajului sistemului medical!

Toate actiunile iresponsabililor care nu aplica masurile  nu fac decat sa prelungeasca timpul in care situatia poate reveni la o normalitate, iar fiecare luna care trece va face revenirea si mai lunga si mai grea si mai scumpa de platit, cu impact catastrofal in vieti omenesti, in companii, in educatie, in sanatate, infrastructura, independenta tarii in viitor.

Ce mai faci cu dreptatea intr-o lume distrusa? Evident ca lumea va trebui condusa si ca cineva va capitaliza din asta asa cum s-a intamplat si se va intampla mereu. Prin actiunea ta, chiar daca ai fost impotriva, de fapt ai ajutat elitele sa capitalizeze in loc sa scurtam bucla si sa revenim la ordinea noastra, nu cea noua mondiala.  Nu?

Ajuti daca stai in casa si terminam intr-o luna, cu anumite costuri, sau daca o lalaim vreo 3 luni pana atingem varful de cazuri si inca altele sa ne revenim si apoi din toamna sa o luam de la capat?

Este incredibil cum toti cei in putere (care sunt si ei vulnerabili dar intr-o proportie mai mica), stau in suspendare sau in somaj, fara bani de paine, la cel putin 40 zile de primele subventii salariale, cu multe firme falimentare si in perspectiva somajului, stau in casa izolati, incercand sa curbeze durata dezastrului, dar si sa-i protejeze pe cei mai vulnerabili, parintii si bunicii nostri, iar ei umbla in parcuri, inghesuiti prin Cismigiu, la magazine, in transportul in comun.. fara sa inteleaga ca astfel, ei contribuie la falimentarea sistemului de pensii, ca isi ameninta nu numai cresterea pensiilor promisa prin lege, dar pana si pensia de baza, precum si viitorul copiilor si nepotilor lor. Nu ar trebui sa fie invers? Ei in casa si noi avand grija de economie? Deja nu mai are legatura cu nici o frica de virus, credinta in Dumnezeu sau bravada. Nici o tara din lume nu mai este bancabila si imprumutabila peste un anumit precent din PIB de scadere economica. Chiar daca reusim sa ne imprumutam, de unde returnam acesti bani, daca economia e distrusa si firmele in faliment? De unde cred ei ca vin banii lor de pensie? Dar venitul visatorilor preocupati cu spiritul si nu cu materia? Cum poti sa te consideri un om evoluat, liber, cu constiinta, sa indemni pe altii la trezirea nivelului de constiinta si prin neparticiparea ta la acest efort colectiv sa fii complice la un dezastru care ne intoarce 10 ani inapoi?

Eu sunt siderat de lipsa de vedere a mai mult de 5 secunde in fata, a oamenilor din tara si din lume, doua generatii intregi dupa WWII care nu au cunoscut sacrificiul, care nu mai au vise, argumente si dovezi, ci doar pareri neargumentate, pe care nici nu le asuma, ci doar le dau share mai departe..

Auzim pareri de oameni in izolare care sunt stresati, desi stau in confortul locuintei lor, la tv, playstation, cu o carte in mana (pff), la caldurica si cu burta plina. Stresati au fost bunicii nostri care au luptat in razboi, care mureau de frig si batai in gulag-uri, sau in bezna, foame si frig in casele comuniste. Asta stres, nu ce e acum. Stresul mare de abia urmeaza, dupa coronavirus.

UE e posibil sa nu reziste dupa inchiderea granitelor, anularea Schengen, oprirea exporturilor de echipamente medicale, blocarea rutelor si fluxurilor comerciale. Fereasca D-zeu ca pe ruinele astea sa vina si razboiul. Aici Rusia si China vor capitaliza.

Daca vreti sa nu ajutati elitele si Guvernul Mondial, scurtati perioada de criza!

Fratilor, indiferent in ce credeti, hai sa stam in casa cateva saptamani, ca nu moare nimeni si sa scapam de tot, de oricare din variantele astea, ca sa avem la ce sa ne reintoarcem.

Lucian Miess