Cum sa alegi ceasul perfect ?

Cum sa alegi ceasul perfect ?

Ceasul este un accesoriu versatil și nu trebuie lipsească din garderoba niciunui bărbat. Deși subtil, acesta este observat și admirat de toată lumea. În plus, un ceas îți definește stilul și spune lumii ce fel de bărbat ești. Iar alegerea ceasului perfect este o adevărată artă care constă în atenția la detalii.

Niciun element din garderoba bărbaților nu combină moda și funcționalitatea, la fel ca ceasul. Nici un alt accesoriu masculin nu inspiră un asemenea devotament și interes.În ziua de astăzi, ceasul nu mai este folosit doar pentru a arăta ora (majoritatea folosim telefonul pentru a afla), ci este un accesoriu care îți definește stilul și îți completează ținuta. Mai mult decât atât, ceasul pe care îl porți este o reflecție a gustului personal și a imaginii pe care dorești o proiectezi. De aceea, atunci când te hotărăști achiziționezi un ceas nu trebuie te grăbești, ci trebuie acorzi o atenție deosebită detaliilor. Pentru ceasurile au caracteristici comune, trebuie iei în considerare mai mulți factori. Noi am făcut o listă cu lucrurile asupra cărora trebuie te concentrezi atunci când îți cumperi un ceas.

1. Mecanismul

Atunci când cumperi un ceas trebuie iei în calcul durabilitatea și acuratețea acestuia, iar mecanismul unui ceas este fundamental în modul în care funcționează și menține timpul și poate fi considerat „inima” ceasului. Totodată acesta influențează aspectul ceasului. De aceea, atunci când îți alegi un ceas trebuie te hotărăști ce fel de mecanism îți dorești: mecanic, automat sau quartz. Ceasurile analog sunt clasice și atemporale. Acestea sunt versatile și îți oferă un aspect sofisticat și aristocrat. Un alt aspect important al ceasurilor cu mecanism quartz este sunt precise și accesibile tuturor. Pe de altă parte, ceasurile digitale sunt ideale pentru ținutele sport. Acestea îți oferă mai multe opțiuni, în special smart-watch-urile.

2. Materialul curelei

Un alt aspect important de care trebuie ții cont atunci când achiziționezi un ceas este materialul curelei. Acesta dezvăluie caracterul ceasului tău. Cureaua din piele este clasică, formală, atemporală și convențională, în timp ce brățara metalică are un aspect masculin versatil, care se potrivește oricărei ținute, inclusiv celor formale. Totodată, poate fi purtată tot timpul anului. În cele din urma, cureaua de ceas din cauciuc are un aspect sport-casual, însă poate fi purtată și la o ținută formală, dacă forma ceasului o permite. Ceasurile cu o astfel de brățară nu sunt bijuterii, ci sunt folosite pentru scopul lor funcțional.

3. Modelul+

Atunci când decizi îți cumperi un ceas trebuie te gândești pentru ce ocazie ți-l dorești, pentru fiecare moment necesită alt model de ceas. În plus, această bijuterie îți reflectă personalitatea și îți definitivează stilul. De aceea, trebuie fii atent atunci când îți alegi modelul ceasului, mai ales pentru există o varietate de tipuri, precum cronograf, automat, sport, lux și multe altele.

4. Dimensiunea

Așa cum știm, dimensiunea contează, mai ales atunci când vine vorba despre ceasuri. Cum nu există o dimensiune tipică a încheieturii, nu există nici o dimensiune tipică a ceasului. În timp ce unele cronometre sunt atât de mari încât pot fi văzute din spațiu, majoritatea au un diametru al carcasei între 34-44mm. Dacă ai o încheietură mai subțire, o carcasă de 34-40 mm se va potrivi cel mai bine, în timp ce bărbații cu încheieturile mai groase ar trebui opteze pentru modele de până la 46 mm. Totodată, și grosimea carcasei este importantă pentru afectează aspectul ceasului. Un ceas cu grosimea de 10 mm se va așeza mai bine sub manșetă decât unul de 15 mm.

5. Greutatea                        

Greutatea semnifică adesea o construcție solidă și este un semn de calitate. Înainte cumperi un ceas cântărește greutatea unei huse și a unei brățări pentru a te asigura este suficient de mare pentru a-ți justifica investiția.

6. Calitatea

Ceasurile sunt achiziții practice care pot fi purtate zeci de ani și pot fi lăsate moștenire. Un ceas de mână fin poate semnifica o etapă sau o realizare, cum ar fi absolvirea facultății sau obținerea primului loc de muncă. De asemenea, un ceas de bună calitate este o expresie a individualismului tău. Speram sfaturile enumerate te vor ajuta îți alegi ceasul potrivit pentru tine. Din păcate nu poți găsi toate caracteristicile pe care le cauți într-un singur ceas, de aceea este bine ai mai multe ceasuri sau cel puțin ai unul care acoperă cel mai mult necesitățile tale.


Text: Andrada Arsenie