Cu ce ingrediente naturale te poti demachia?

Când te gândești cu ce ingrediente naturale te poți demachia, caută în propria bucătărie. Din păcate, există riscul ca unele produse de pe piață, datorită conținutului chimic, să devină agresive în contact cu pielea, provocând iritații. Există nenumărate alternative naturale pe care le poți încerca pentru a te demachia și din fericire, se regăsesc la un pas distanță. Puteți folosi produse naturale pe care le păstrați de obicei în frigider. Uleiurile naturale precum cel de cocos sau de măsline sunt similare cu uleiurile de pe piață, însă beneficiile folosirii acestora sunt mult mai eficiente. Mai jos îți oferim câteva alternative eficiente, ieftine și naturale pe care le poți aborda cu ușurință:

Uleiul de cocos

Deși are o textură grasă, uleiul de cocos poate fi utilizat atât pentru prepararea diferitelor măști de față cât și pentru îndepărtarea machiajului. Deși aplicați zilnic un makeup impermeabil, uleiul de cocos are capacitatea de a-l îndepărta cu ușurință, păstrând chipul hidratat și luminos. După aplicarea uleiului de cocos, curățați fața utilizând un tampon de bumbac. Pentru îndepărtarea excesului de ulei, clătiți fața în abundență cu multă apă caldă. Rețineți că uleiul de cocos hidratează profund pielea, în special zona din jurul ochilor. Dacă vă confruntați cu un ten gras, uleiul de cocos nu va aduce niciun beneficiu pentru că închide porii și astfel veți înfrunta coșurile inestetice.

Cu ce ingrediente naturale te poti demachia?

 

Uleiul de migdale

Acest ulei este cunoscut pentru beneficiile uimitoare pe care le are asupra sănătății, tenului și părului. Este adesea inclus în multe produse de îngrijire ale pielii. Este un antioxidant minunat care ajută la reducerea daunelor provocate de soare și a semnelor îmbătrânirii. Acestea sunt doar câteva din avantajele oferite de acest ulei. Când vine vorba de demachiere, de obicei sunt căutate produsele care pot elimina cu ușurință machiajul din jurul ochilor. Eyelinw-eul și mascara sunt cele care necesită un efort suplimentar pentru a fi îndepărtate cu succes. Multe femei care au folosit acest tip de ulei pentru îndepărtarea makeupului au constatat că machiajul pentru ochi se desprinde cu ușurință odată ce aplică uleiul de migdale. Și pe bună dreptate! Spre deosebire de alte produse de îndepărtare a machiajului pe care le găsiți pe piață, uleiul de migdale nu conține substanțe chimice care pot deteriora pielea. Este blând cu pielea și îndepărtează makeup-ul fără probleme. Este un demachiant fantastic și pentru faptul că nu lasă un reziduu gras pe pielea ta. Dacă te confrunți cu o piele uscată, folosirea uleiului de migdale este cea mai bună opțiune și nici nu trebuie să vă spălați tenul după aplicarea acestuia. Lăsați-l pe față să își pună în aplicare magia.

Cu ce ingrediente naturale te poti demachia?

 

 

Castravetele

Această magică legumă este o sursă importantă de minerale și apă. Adăugați în blender 3-4 castraveți și aplicați pe față pasta obținută, în timp ce vă curățați tenul de impurități. Apoi, clătiți puternic cu apă călduță și veți vedea cum beneficiile acestei legume vor contribui la strălucirea și hidratarea pielii.

 Cu ce ingrediente naturale te poti demachia?

 

Iaurtul

Makeup-ul poate fi îndepărtat și cu ajutorul iaurtului și se află la un pas distanță. Conținutul de acid lactic curăță pielea și îi conferă o strălucire aparte. Nu este nimic mai simplu decât aplicarea iaurtului pe față și îndepărtarea acestuia cu mișcări circulare.

 

Cu ce ingrediente naturale te poti demachia?

 

Mierea

Acest ingredient magic, pe lângă faptul că este delicios, reprezintă un atuu pentru sănătatea pielii. Alegeți să combinați mierea naturală cu bicarbonatul de sodiu, obținând astfel o pastă. Pentru a obține acest amestec, adăugați 3 linguri de miere cu 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu și amestecați bine.Aplicați amestecul pe față și masați blând cu mișcări circulare, clătind din abundență. Este o combinație eficientă pentru tipul de ten gras și mixt. Mierea dispune de proprietăți antibacteriene și hidratante în timp ce bicarbonatul acționează ca un exfoliant.

 

Cu ce ingrediente naturale te poti demachia?

 

Uleiul de măsline și lapte

Aceste două alimente pe care le consumăm foarte des, dispun de proprietăți hrănitoare și pentru ten. Reamintindu-ne de poveștile faimoase despre Cleopatra care folosea lapte pentru a se îmbăia, fiind conștientă de beneficiile hidratante le care le are asupra pielii, în prezent laptele a rămas un produs la fel de important pentru piele, în ciuda numeroaselor produse de pe piață. Grăsimea și proteinele din lapte, în special cel integral, ajută la hidratarea pielii și permite acesteia să își păstreze umiditatea. Uleiul de măsline de asemenea este un combatant de încredere pentru îndepărtarea machiajului. Un aspect deosebit legat de acest tip de ulei, pe lângă faptul că acționează ca un bun demachiant, este de asemenea un hidratant bun pentru zona ochilor. Să nu mai vorbim de strălucirea pe care o adaugă tenului!
În ceea ce privește înlăturarea makeup-ului, laptele în combinație cu uleiul de măsline, face minuni. Dacă ai aplicat un makeup greu de îndepărtat, bazează-te pe combinația dintre lapte și uleiul de măsline. Aplicați combinația pe față, utilizând un tampon din bumbac. Nu numai că îți va reîmprospăta fața, dar o va păstra curată și hidratantă. La finalul procesului de demachiere, clătiți fața cu apă rece astfel încât porii să se strângă.

 

Cu ce ingrediente naturale te poti demachia?

 


Photos source: Pinterest