Ana Morodan – a new kind of chic

Ce mai este de spus despre Ana Morodan? Privita ca un style icon, apreciata in mediul online-ului si al revistelor, si-a construit propriul brand si tinde catre succes pe toate planurile, fara a-si pierde naturaletea in acest proces. Ana ne-a raspuns la cateva intrebari despre ce mai inseamna blogging-ul in 2016, cum abordeaza provocarile, ce o mai pasioneaza in aceste zile si noutatea absoluta cu care isi incanta fanii-aplicatia Morodan. Foto:Alexandru Rosieanu, Nico Grigore, Emil Costrut

Esti o persoana foarte apreciata in blogosfera si nu numai, iar sedintele tale foto au un aer inedit, spun de fiecare data o poveste si sunt gandite in detaliu. De unde iti vin idei, ce te inspira?

Multumesc, e un mare compliment . E o reteta (nicio trimitere la cooking, pentru ca sunt “no talent”, mai degraba un reper de mixology, daca vrei), care combina in maniera #aristolover pasiunea mea pentru haine, bijuuri, locuri cu o poveste spectaculoasa, ideile absolut extravagante ale echipei #Moffice, de hipertalentati si obsesiile mele zilnice: oameni, carti, barfe, intamplari, idei, detalii care fac diferenta.

 Pe blog, programul tau pare foarte incarcat: evenimente, shootinguri, cursuri, seminarii. In viata privata, cum/unde iti gasesti linistea?

Eh, in acest caz “totul e ceea ce pare a fi”. Da, am un program superhectic, incerc sa il organizez (poate imi si iese pana la urma); nu cred in timp liber, pana la urma tot ce fac e pentru, despre mine si asta e libertatea suprema, nu?

Mi se intampla, insa (chiar mi-am propus sa devina regula) sa am macar o zi pe luna in care: nu vorbesc/doar ascult (da, pot; #okexagerezincamastraduiesc), ma deconectez de la tech (inca incerc), schimb peisajul (da, mi-a iesit), imi iau timp doar pentru mine, doar cu mine (e splendid, va spun si plin de recompense).

Cat de importante sunt intretinerea frumusetii si sportul in viata unei fashioniste?

I’m over 30s si e musai sa fiu mai preocupata de lucrurile astea. Incerc sa imi gasesc chef si vointa pentru sport, imi propun mereu sa am macar 6 ore de somn (e greu, intrucat am si ideea fixa ca din 2016 vreau sa ma trezesc la 6 dimineata) si sunt superpasionata de beauty with a balance, proceduri de infrumusetare traditionale, non-invazive. Deocamdata…in viitor, s-ar putea sa ma radicalizez. J

 Cum este Ana cea “professional”? Ce tip de profesor de stil esti?

Eu cred despre mine (nu stiu ce spun cei de la #Moffice; mai bine “sa taca!”) ca sunt tipul didactic, care vorbeste foarte mult si construieste pe baza exemplelor si precedentelor. Asa ca propovaduiesc ceea ce traiesc si incerc mereu sa le dau cursantelor reperele foarte personale, pline de adevar si sinceritate, cu libertatea deplina sa se exprime si sa-si creeze propria poveste. Nu-mi plac retetele si nu cred in eternul tips&tricks din moda. Stilul e o chestiune intima, absolut personala si se construieste pornind in primul rand de la personalitatea, energia noastra profunda.

 Imaginea pe care o afisezi publicului tau este foarte ladylike.  Ce stil vestimentar adopti in viata de zi cu zi?

Viata de zi cu zi e aceeasi cu viata de blog. Parol! Port foarte multe rochii si bijuterii si, asa cum arat si in postarile mele zilnice, am si zile in care nu ies din pijamale! Da, merg si la cina cu façon! Din matase, desigur, cu o brosa enorma, sipca si restul tacamului! J

 Ce designeri romani admiri, cu cine iti place sa colaborezi si de ce?

Ti-as spune mai multe nume, dar nu o sa o fac pentru ca nu vreau sa omit pe cineva. Ador creativitatea romaneasca si ce vad in ultima vreme (me happy!) e ca tot mai multi designeri au inteles ca moda nu este doar arta, ci si business si cei care fac performanta si muncesc cu seriozitate construiesc produse cu adevarat dezirabile si cu povesti splendide.

 Bloggingul in 2016 tinde catre vlogging si am observat ca tu esti una dintre putinele persoane din Romania care face acest lucru deja.  De ce crezi ca a prins atat de bine in randul fanilor acest gen de comunicare?

E o chestiune de sinceritate, daca vrei, in afara provocarii si emotiei absolut aparte a unui produs video. Fanii s-au plictisit de poze editate cu maiestrie, in ipostaze studiate si mereu din aceleasi unghiuri bune. Ei vor sa vada si imaginea noastra reala: mimica, gestica, glasul, felul nostru de a fi sau cum aratam in zilele noastre proaste. Succesul meu vine din faptul ca sunt naturala, asumata si ca nu ma iau mereu in serios.

 Cu ce alte proiecte interesante iti vei incanta followerii in 2016?

Sunt cateva deja planificate si altele la care mai avem multe lucruri de pus la punct. Dar pana la urmatoarele proiecte, cel mai important a fost deja lansat. Este vorba despre aplicatia MORODAN, prima aplicatie a unui blogger roman, care le ofera cititorilor acces gratuit la contentul de pe toate platformele mele, la doar un touch distanta. Noah, ati descarcat-o, nu? J

 

 

Processed with VSCOcam with hb1 preset

foto Emil Costrut

foto Nico Grigore