4 probleme cosmetice in sezonul rece si recomandarile specialistilor GETT’S

4_probleme_in_sezonul_rece

Iarna nu-i ca vara, spune o vorba care se potriveste de minune cand vine vorba despre pielea noastra, care devine atat de sensibilizata in sezonul rece, incat necesita o atentie si o ingrijire sporita. Confortul si frumusetea se pot obtine cu cateva produse si tratamente pe care specialistii GETT’S vi le recomanda.

Departe de vacantele tropicale cu aer curat, soare si multa hidratare pentru piele, iarna urbana este invaluita in smog, praf, vant si poluare. Pielea sufera puternic din cauza lipsei de oxigen, precum si a lipsei de hidratare. Prin expunerea prelungită şi în mod repetat la niveluri înalte de contaminare, se poate depăşi capacitatea de apărare a pielii.

POLUAREA URBANA

Unul dintre cei mai nocivi poluanti atmosferici pentru ten si reprezinta particulele in suspensie PM 2,5, substanţe contaminante care plutesc in aer cu o compoziţie chimică variată (metale grele, compuşi organici, gaze cu efect de seră), produse in principal prin activitatea umană. Acestia reacţionează foarte uşor cu ţesuturile, producand un stres oxidativ care duce la inflamarea şi alterarea funcţiei celulelor, pierderea echilibrului hidric, imbatranirea cutanata.

Cum actioneaza la nivelul pielii? Afectand bariera protectoare, scazand rezervele naturale de antioxidanţi şi reducand nivelul de oxigen in celule, accelerand procesul de imbătranire. Lipsa de oxigen duce la deshidratare, riduri premature, ton neuniform al pielii, acnee, iritatie si rozacee.
Beneficiile oxigenului asupra pielii sunt multiple: uniformizare, reducere şi prevenire riduri, stimularea producerii de colagen, reducerea dimensiunii porilor, luminozitate. De aceea, laboratoarele Skeyndor au relansat gama Power Oxygen, adaugand doi factori de protecţie: filtru antipoluare pm 2,5, care protejează şi curăţă imediat epidermul de substanţele contaminante, formand o reţea care capturează moleculele PM 2,5 şi le elimină, si scut de protecţie împotriva factorilor de mediu, care formează o barieră de protecţie cu efect global in faţa factorilor de mediu. Cu ajutorul perfluorodecalinului se reuşeşte concentrarea oxigenului in piele. Prin extractul de Tropaeolum majus, se obţine transportul de oxigen pentru a se asigura vitalitatea, tenul devenind astfel mai uniform şi radiant.

PIELE IRITATA, SENSIBILIZATA

Pielea poate deveni usor iritata si sensibilizata in sezonul rece. Rozaceea se poate accentua, la fel si senzatia de uscare si descuamare, mai ales in cazul persoanelor care petrec mult timp in aer liber. Sporturile de iarna pot sensibiliza tenul, care intra in contact cu aerul mai rarefiat, cu radiatii UV reflectate de peisajul invernal foarte alb. Este absolut necesara adaugarea unei creme cu protectie UV la ritualul zilnic de ingrijire si, de ce nu, a unui machiaj lejer, cu produse cremoase care hranesc pielea, buzele si zona ochilor.

In ceea ce priveste gamele spre care sa va indreptati atentia, specialistii recomanda gama cu apa termala Aquatherm si aplicarea mastilor hranitoare de doua ori pe saptamana. De asemenea, optati pentru noapte pentru un ulei care va vindeca petele si imperfectiunile

PIELE GRASA SI COSURI

Multe femei observa cu stupoare ca tipul lor de piele se poate transforma de-a lungul anului, aceasta devenind mult mai grasa si cu eruptii in sezonul rece. Alimentatia mai bogata in grasimi, hidratarea mai precara, trecerea de la cald la rece, baile fierbinti, si sauna afecteaza in mod neplacut echilibrul pielii. Pentru a actiona rapid si cu rezultate optime, alegeti produse matifiante, pe baza de argila si acid salicilic, pe care sa le aplicati cu regularitate dimineata si seara, serumuri lejere care ingrijesc dar nu lasa pelicula grasa. Gama Clear balace este ideala in acest demers, iar un program din trei pasi: spuma de curatare, serum pentru inchiderea porilor si crema lejera – va face minuni.

PIELE FOARTE USCATA

Pentru a trata problema pielii foarte uscate, care devine foarte greu de suportat in sezonul rece, faceti cunostinta cu un ingredient special: acidul hialuronic. Dintre toate ingredientele existente în produsele cosmetice destinate hidratării profunde, acidul hialuronic este pe primul loc si are ca scop principal captarea şi reținerea apei în piele, egală cu de 1.000 de ori greutatea proprie.
Gama Power Hyaluronic de la Skeyndor a fost creata folosind fragmente cu greutate moleculară foarte scăzută şi foarte ridicată, pentru a crea echilibrul perfect, astfel rezultând o hidratare a pielii în profunzime si în acelasi timp o protectie împotriva pierderii premature de apa cauzata de agenti externi agresivi. Un alt atu al tratamentului este constituit de Acvaporine, proteine din membrana care permit transportul apei si al altor solutii în interiorul celulelor. Cantitatea si calitatea acestor Acvaporine permit ca apa sa se distribuie şi să se difuzeze adecvat în toate zonele epidermului mediu si profund, acoperind astfel nevoile fundamentale de apa care garanteaza procesul de reînnoire externa a pielii. Pe lângă 100% ultrahidratare, tratamentul a demonstrat o atenuare a ridurilor cauzate de deshidratarea cutanata.
recomandare_pentru_sezonul_rece

Protectie impotriva stresului oxidativ
Gama Power Hyaluronic contine agenţi de oxidare (Oxigen pur, Perfluoro decalin, Extract de Tropaeolum majus), agenţi de detoxifiere (Extract de Lepidium Sativum cu lipozomi), si agenţi antioxidanţi (Extract de malahit), prebiotice (Oligozaharide).
Tratamentul in cabina este recomandat incepand cu varsta de 20 de ani, in cazul unei pieli asfixice sau stresate de lipsa oxigenului din mediul urban, in cazul femeilor fumatoare sau care petrec mult timp in medii toxice, neaerisite corespunzator.

 

recomandare_pentru_sezonul_rece

 

Tratamentul pielii in timp ce dormi
O idee excelenta pentru reechilibrarea oricarui tip de piele este Skeyndor Sleeping Oil, o combinatie unica de uleiuri naturale, esente si extracte care ingrijesc pielea fara sa o ingrase. Parfumul de iasomie este neiritant si ofera o senzatie de relaxare optima.

Aportul de oxigen este esential pentru ca celulele sa produca energia necesara asigurarii homeostazei si vitalitatii pielii. Va asteptam in saloanele GETT’S!