Vitamina C – ingredientul minune in ingrijirea tenului

Vitamina C – ingredientul minune in ingrijirea tenului

Încetîncet toamna începe își intre în drepturi, chiar dacă temperaturile ridicate de afară vor ne convingă nu este așa. Însă, o dată cu scăderile de temperatură, trebuie ne schimbăm și rutina de îngrijire a tenului și adăugăm ingrediente noi, specifice acestei perioade, precum Vitamina C.

Atunci când vine vorba despre vitaminele și antioxidanții esențiali îngrijirii pielii, vitamina C câștigă detașat primul loc. Acest puternic antioxidant este un nutrient esențial organismului, necesar regenerării și reparării țesuturilor. Totodată, vitamina C are o mulțime de beneficii asupra pielii. De la protejarea pielii împotriva razelor UV până la efectele antirid, aceasta este esențială în rutina de îngrijire a oricărui tip de tenul, mai ales în sezonul rece. Și daca încă nu te-ai convins de ce trebuie introduci în ritualul tău de îngrijire acest ingredient miraculos, am pregătit o listă cu beneficiile pe care le aduce tenului tău.

1. Revitalizează pielea deteriorata de soare

La finalul unei veri toride, în care te-ai bucurat de soare și de plajă, se văd și rezultatele asupra tenului tău. Petele pigmentare, decolorarea pielii sau chiar rozaceea sunt doar câteva dintre problemele cu care te poți confrunta la începutul toamnei. Însă, antioxidanții pe care îi conține vitamina C protejează împotriva daunelor provocate de radiațiile UV și uniformizează aspectul tenului, aducându-i un plus de luminozitate. Totodată, lupta împotriva rozaceei prin repararea capilarelor deteriorate, care provoacă această decolorare și le fortifică.

2. Îmbunătățește elasticitatea

S-a dovedit vitamina C stimulează producția de colagen și elastină, proteine, care sunt produse în mod natural de organism și care oferă un aspect tânăr și sănătos pielii. Așadar, vitamina C lupta împotrivă îmbătrânirii premature.

3. Diminuează aspectul ridurilor fine

Când vine vorba de linii fine, riduri și alte semne ale îmbătrânirii, vitamina C este un instrument util pe care trebuie îl ai în arsenalul tău de înfrumusețare. Aceasta previne sau reduce deteriorarea celulelor prin neutralizarea producției de molecule extrem de reactive numite radicali liberi. Cu alte cuvinte, antioxidanții ajută la menținerea sănătății organismului și a celulelor pielii, prevenind apariția prematură a semnelor îmbătrânirii, dar și a cancerului de piele.

4. Ajuta la vindecare

De parcă nu s-ar lauda deja cu suficiente superputeri, vitamina C s-a dovedit benefică în vindecarea rănilor. Acest lucru se datorează capacității sale de a crește mișcarea și numărul de fibroblaste din piele, celulele țesutului conjunctiv care sunt cheia procesului de vindecare.

5. Reduce inflamația

Dacă pielea este roșie, iritată și prezintă semne de erupție cutanată, există șanse mari ca în spatele ei existe un răspuns imun subiacent, o infecție sau o reacție alergică. În timp ce multe cauze necesită medicamente pentru a le ameliora efectele, studiile arată  vitamina C topică este eficientă în ameliorarea semnelor asociate cu afecțiuni inflamatorii ale pielii, cum ar fi dermatita, acneea și psoriazisul.

În concluzie, există o mulțime de motive pentru a introduce vitamina C în ritualul tău de îngrijire. Însă, pentru nu este produsă în mod natural de organism, îți poți lua doza zilnica de vitamina C prin alimentație și prin folosirea produselor cosmetice, care au în componența sa acest ingredient minune.

Recomandarea editorului: Serumul ANTIOX GLOWING de la Skeyndor are o acțiune antioxidantă triplă cu vitamina C și extract de rodie și acai. Acesta acționează ca un scut împotriva îmbătrânirii premature a tenului, oferă o luminozitate intensă, îmbunătățește producția de colagen și uniformizează aspectul tenului.


Text: Andrada Arsenie