Trucuri de ingrijire pentru barbatii fara par

Trucuri de ingrijire pentru barbatii fara par

De la superstaruri precum Jason Statham sau Vin Diesel până la favoritul de pe YouTube Anthony Fantano, bărbații cheli sunt atrăgători și încrezători. Dacă ești un bărbat care a fost eliberat de povara numită păr, un simț excelent al modei te va face irezistibil.

Este o decizie importantă, dar a fi chel nu trebuie te împiedice și nici ți afecteze atractivitatea și încrederea în sine. nu uităm vedete precum Billy Zâne, Jason Statham și Vin Diesel, au fost în topul celor mai sexy bărbați din lume. Mai mult decât atât, un scalp fin ca al unui bebeluș necesită o întreținere incredibil de redusă, economisind o mică avere în produsele de coafare.

Totuși, acest lucru nu înseamnă nu este nevoie de nicio întreținere. Pentru a menține aspectul decent al scalpului, va trebui te asiguri este neted, fără strălucire și bine protejat de razele nocive ale soarelui. Iată câțiva pași care te vor ajuta îți menții aspectul îngrijit și sex-appealul ridicat.

Un scalp neted

Rasul scalpului nu este atât de diferit de bărbierirea feței, a pieptului sau a oricărei alte părți nemenționabile pe care ai putea îți dorești le menții netede. Tot ce ai nevoie este doar de un echipament bun, de tehnica potrivită și de puțină răbdare. În cazul în care te întrebi, echipamentul este exact același cu cel pe care îl folosești pentru a-ți rade barba. Și anume, crema de ras, aparat de ras și balsam după bărbierit.

Exfoliază scalpul

În timp, scalpul tău va acumula starturi de piele moartă și uleiuri naturale. De aceea, trebuie te obișnuiești aplici din când în când niște produse exfoliante. Aplică pe scalp un scrub pentru față sau pentru corp, de cel puțin 2 sau 3 ori pe săptămână, iar după ceva timp vei simți scalpul este mult mai curat și mai neted.

Hidratare

În același mod în care pielea feței are nevoie de hidratare, pentru a se menține în stare excelentă, la fel se întâmplă și cu pielea capului. Chiar dacă nu te bărbierești, asigurarea faptului scalpul nu se usucă este foarte important pentru bărbații cheli. Fie alegi o cremă hidratantă foarte bună, niște ulei organic de nucă de cocos sau o cremă de protecție solară care conțină deja o cremă hidratantă, acestea sunt câteva dintre produsele de îngrijire personală pe care orice bărbat chel trebuie le aibă.

Protecție solară

Și pentru tot am amintit de crema cu protecție solară, aceasta este un produs indispensabil pentru bărbații fără par. Ultimul lucru pe care vrei vreodată se întâmple este ca scalpul tău fie ars puternic de soare. Chiar și când este iarnă, pielea capului este sensibilă la orice lumină directă și, deși este frig afară, este totuși expus la soare. Obișnuiește aplici o protecție solară de bună calitate pe pielea capului și pe față în fiecare zi.

Menține scalpul curat

Este un mit faptul , odată ce ai chelit, nu trebuie ți mai cureți capul. Dar adevărul este scalpul tău poate deveni uleios și murdar, deci este important -l cureți temeinic la câteva zile. Asta dacă nu chiar în fiecare zi.

Lasăți barba!

Deși nu mai ai păr pe cap, puteți și ar trebui ai în continuare niște păr facial bine îngrijit. Barba și capul chel merg bine împreună. Aceasta adaugă echilibru aspectului total și te asigură  întregul cap nu arată ca un ou. Chiar dacă nu poți ți crești o barbă plină, există multe stiluri diferite de barbă pentru bărbații cheli care ți se vor potrivi cu siguranță.

Dacă ești chel este important te asiguri aspectul tău este îngrijit. Capul tău este cea mai importantă parte de care ai griă, dar nu uita de restul corpului tău!


Text: Andrada Arsenie