Trucuri de ingrijire pentru barbatii de peste 40 de ani

Trucuri de ingrijire pentru barbatii de peste 40 de ani

Majoritatea bărbaților încep observe schimbări ale feței lor după patruzeci de ani. Aceste modificări, cum ar fi ridurile din jurul ochilor sau petele pigmentare de pe obraji, lasă impresia apar peste noapte și pot fi deranjante. Sfatul nostru? Este timpul începi o rutină de îngrijire a pielii cât mai curând posibil.

O dată ce ai intrat în clubul bărbaților de 40 de ani numele jocului de îngrijire a pielii se referă la ingrediente antiîmbătrânire, care calmează pielea uscată, netezesc ridurile și revitalizează pielea. Deși de abia ai observat primele semne ale îmbătrânirii, acestea nu au apărut peste noapte. O dată cu trecerea timpului, producția de colagen începe scadă. În timp, pierderea colagenului duce la o piele mai uscată, cu o textură mai aspră.

Deteriorarea epidermei din cauza expunerii la soare reprezintă un alt motiv al îmbătrânirii tenului, deoarece răspunsul antioxidant al pielii scade. Odată cu trecerea timpului apărarea naturală împotriva daunelor devine mai fragilă și poate duce la probleme des întâlnite ale pielii, cum ar fi petele pigmentare, vase de sânge dilatate și culoare neuniformă. Deși nu poți da timpul înapoi, este indicat începi o rutină de îngrijire, dedicată în mod special tipului tău de ten.

Îngrijirea eficientă a pielii necesită mai mult decât simpla spălare a feței cu orice săpun pe care îl ai în jur și sperând la cele mai bune rezultate. Este ca orice lucru care merită: este nevoie de angajament, consecvență și grijă, ca  nu mai vorbim de o cantitate sănătoasă de experimentare până când vei găsi produsele potrivite pentru tine. Construirea unei rutine de îngrijire a pielii de la bază necesită doar câțiva pași simpli și vei fi surprins de diferența pe care o vei vedea după doar câteva săptămâni de respectare a acestora.

1. Actualizează rutina de spălare a feței

Curățarea corectă este importantă indiferent de vârsta dvs., dar este esențială în special în anii 40, pe măsură ce dezvoltați o rutină de îngrijire a pielii mai orientată. Iar clătirea feței cu puțină apă înainte de culcare nu se consideră o rutină adecvata de spălare. Deși, cu siguranță, este mai bine decât nimic, apa singură nu va elimina țoață murdăria și uleiul care se acumulează pe față pe parcursul zilei. Pentru a îmbunătăți sănătatea pielii și a lumina tenul, cumpără o loțiune de curățat fața delicată, special pentru bărbați și formulată pentru toate tipurile de piele. Este indicat îți începi și îți închei ziua cu noua loțiune. Când îți speli fața, folosește întotdeauna apa călduță. Pe măsură ce îmbătrânești, apa fierbinte poate îndepărta bariera pielii de uleiurile prețioase de care are nevoie pentru a rămâne puternică și sănătoasă.

2. Exfoliază regulat

Ciclul tipic de viață al celulelor pielii este de aproximativ 28 de zile, dar pe măsură ce îmbătrânești, devine mai lung. Asta înseamnă durează mai mult timp pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii și acestea pot rămâne mai mult pe suprafața pielii, lasând tenul tău pară lipsit de vitalitate. În plus, pe măsură ce pielea îmbătrânește, devine mai puțin eficientă în regenerarea celulelor noi, rezultând o acumulare de celule moarte pe stratul exterior al pielii. O modalitate de a combate aceasă problemă specială a pielii este folosirea unui exfoliant blând pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. De asemenea, exfolierea pielii vine și cu un alt beneficiu. Aceasta maximizează eficiența ingredientelor antiîmbătrânire a pielii, permițându-le pătrundă mai adânc în piele. Totuși nu uita fii blând cu tehnica de curățare și te limitezi la a-ți exfolia tenul de cel mult două ori pe săptămână.

3. Hidratare

Împreună cu pierderea colagenului, capacitatea pielii de a produce sebum și de a menține hidratarea scade odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce poate duce la o piele deshidratată și cu aspect uscat. O cremă hidratantă bună va  îndeplini mai multe funcții, protejând pielea de razele UV, în timp ce va deveni o cremă antiîmbătrânire. Aplică în fiecare dimineață, de preferat cu 20 de minute înainte de a ieși pe ușă.

4. Protecție solară

Potrivit studiilor, bărbații mai în vârstă prezinta un risc mai mare de a dezvolta cancer de piele decât femeile. Motiv pentru care obținerea unor examinări regulate ale pielii și aplicarea de protecție solară zilnică este vitală pentru bărbații de peste 40 de ani.

5. Utilizează retinol

Retinolul este un ingredient antiîmbătrânire pentru îngrijirea pielii, care este foarte lăudat de către dermatologi. Cunoscut sub numele de vitamina A, acest ingredient puternic pare facă totul, de la strălucirea tenului, la minimizarea liniilor fine și a ridurilor. În plus, are abilitatea de a ajuta la reglarea și la stimularea regenerării celulelor, care scade odată cu înaintarea în vârstă.

6. Regleazăți dieta

În mod clar, există și alte beneficii pentru bărbații de peste 40 de ani, care pot fi obținute printr-o dietă mai bună. Cu toate acestea, pentru îngrijirea pielii în special, există câteva lucruri importante de luat în considerare. Deoarece cantitatea de antioxidanți naturali din piele scade odată cu înaintarea în vârstă, aceștia pot fi suplimentați printr-o dietă sănătoasă. Mai mult decât atât, somonul și alte surse de acizi grași Omega-3 pot ajuta, de asemenea, la menținerea sănătății pielii. Avocado este și el o sursă bună de vitamina E, care este un antioxidant, precum și de vitamina C pe care pielea o folosește pentru a crea colagen și pentru a menține pielea puternică și cu aspect sănătos. Din fericire, o dietă echilibrată poate avea beneficii semnificative pentru corpul tău dincolo de îmbunătățirea aspectului pielii.

Recomandarea editorului: Spuma de curățare SKEYNDOR DAILY DETOX FACE WASH are o acțiune triplă, care oferă o curățare profundă și restabilirea echilibrului cutanat, accelerând reînnoirea celulară. Cu acid glycolic și o combinație de agenți, această formulă ultra soft se pretează folosirii zilnice, fără a vătămă pielea. Ideal pentru înlăturarea impurităților și excesului de sebum, îmbunătățind aspectul pielii.


Text: Andrada Arsenie