Tranzitia rutinei de ingrijire de la vara la toamna

Tranzitia rutinei de ingrijire de la vara la toamna

Toamna este deja aici. Putem observăm zilele mai scurte și temperaturile care încep ușor scadă. O dată cu aceste modificări este timpul începi tranziția ritualului tău de îngrijire. Deși este ușor de înțeles faptul o dată cu schimbările climatice trebuie îți adaptezi rutina de înfrumusețare, există riscul de a face acest lucru într-un mod greșit. Dar nu îți face griji. Suntem aici pentru a te ajuta ți pregătești pielea și treci de la protecția împotrivă căldurii din timpul verii, la vremea mai rece pe care o va aduce toamna.

Trecerea de la vară la toamnă este foarte subtilă. Tot așa trebuie fie și tranziția dintre îngrijirea din timpul verii cu cea adaptată sezonului rece. Pentru a combate efectele negative ale schimbărilor climatice și pentru a menține sănătatea pielii, aceasta trebuie aibă loc atunci când începi adaugi o geacă sau un cardigan peste ținutele de vară.

Toamna și iarna, afecțiunile recurente ale pielii, cum ar fi eczeme, mătreață și erupții psoriazice, tind se accentueze. Nivelul de hidratare al pielii variază în funcție de schimbarea anotimpurilor și multe afecțiuni ale pielii sunt legate de temperatură și umiditate. Pentru a menține pielea strălucitoare și sănătoasă, iar tenul uscat fie doar un vis urat, urmează acești pași.

1. Hidratare intensă

În timpul verii, produsele de hidratare au formule mai ușoare care nu încarcă și nu lasă o senzație uleioasă. Când trecem în lunile mai reci, uscăciunea și deshidratarea se pot agrava și pot provoca descuamarea și iritarea pielii. Cheia pentru o piele echilibrată este te asiguri utilizezi produse care stimulează atât hidratarea, cât și umiditatea pielii. Ingrediente precum acidul hialuronic, uleiurile și unturile naturale sunt excelente pentru a stimula hidratarea și hrănirea esențiale pentru un ten sănătos și luminos.

2. Retinol

În timpul verii este indicată reducerea sau oprirea aplicării retinolului, pentru poate face pielea mai sensibilă la efectele expunerii la razele UV. Dar, având în vedere zilele de plajă rămân în urmă, este timpul reaprinzi romantismul cu produsele tale pe bază de retinol! Acesta te va ajuta scapi de problemele pielii, cum ar fi liniile, ridurile, decolorarea sau acneea, apărute în timpul verii.

3. Vitamina C

Vitamina C este cunoscută pentru strălucirea și protecția pe care o oferă pielii. Considerată „ingredientul de aur în antiîmbătrânire”, aplicarea locală a vitaminei C ajută la stimularea apărării pielii, menținând-o puternică și sănătoasă pe țoată perioada trecerii de la anotimpul cald la cel rece. De asemenea, acest ingredient minune, susține bariera naturală a pielii, care va menține nivelurile adecvate de umiditate și hidratare în timp ce funcționează la potențialul maxim, oferind o piele radiantă și tânără.

4. Exfoliere

Știm cu toții exfolierea este cheia pentru o piele moale și netedă, dar în toamnă este mult mai ușor exfoliezi excesiv. Însă, pe măsură ce vremea se răcorește, este și mai important te exfoliezi pentru a te asigura pielea nu se va înfunda cu exces de sebum și praf.

5. SPF

Nu uita de SPF. Soarele încă apare toamna și are destulă putere, iar protecția este încă necesară.


Text: Andrada Arsenie