TIFF se va desfasura in aer liber

TIFF se va desfasura in aer liber

Vesti bune pentru iubitorii filmului. Festivalul Internațional de Film Transilvania revine și se va desfășura în aer liber. Deși obișnuiți ca Festivalul Internațional de Film Transilvania să aibă loc în luna mai, acesta a fost amânat din cauza măsurilor de restricție provocate de pandemia de Covid-19. Cea de-a 19a ediție a TIFF va avea loc între 31 iulie și 9 august 2020!

Anul acesta TIFF se va desfășura într-un cadru diferit față de cel clasic. Ediția de vară a festivalului va avea loc într-un cadru relaxat, cu o atmosferă de vacanță, multe proiecții în aer liber și un program adaptat contextului actual, respectând reglementările în vigoare. Filmele vor putea fi vizionate în Piața Unirii Open Air, Iulius Mall Open Air, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Castelul Banffy de la Bonțida sau în curtea Institutului Francez, iar alte spații de proiecție vor fi anunțate în curând.  De asemenea, deschiderea oficială, dar și gala de închidere vor avea loc în Piața Unirii din Cluj.

„Avem șansa de a fi alături de un public care, în toate aceste luni de izolare, ne-a transmis că ne așteaptă și ne susține. Suntem pregătiți să aplicăm toate măsurile de protecție impuse de autorități pentru spațiile în aer liber și sperăm ca, în cel mai scurt timp, să avem și confirmarea normelor pentru proiecțiile din sălile de cinema. Întreaga organizare va prioritiza siguranța spectatorilor”, explică Tudor Giurgiu, președintele festivalului.

În cadrul ediției de anul acesta a TIFF, vor exista modificări și în ceea ce privește proiectele organizate în cadrul festivalului. Transilvania Pitch Stop, programul dedicat industriei de film, va avea loc atât online, cât și offline, iar Let’s Go Digital!, atelierul de film pentru liceeni, se va desfășura exclusiv online.


Text: Andrada Arsenie