Sfaturi si trucuri pentru ingrijirea parului cret

Sfaturi si trucuri pentru ingrijirea parului cret

Parul creț sau ondulat este unic și poate fi mai fragil decât alte tipuri de păr. Datorită naturii sale curbate, uleiurile naturale produse de scalp care au rolul de a hidrata și de a proteja șuvițele au nevoie un timp mai îndelungat pentru a ajunge de la rădăcină până la vârfuri, rezultând un păr uscat și deshidratat. De aceea, părul creț necesită o îngrijire specială. Indiferent de tipul buclelor, lejere sau strânse, părul creț are tendința de a se usca și de a se rupe mai repede decât alte tipuri de păr. Factori, precum umiditatea fac coafoarea mai dificilă și adaugă volum, iar acesta nu este întotdeauna aspectul pe care ți-l dorești. Din acest motiv, părul ondulat are nevoie de o rutină de îngrijire specifică. Iată câteva sfaturi despre cum îți menții părul hidratat, strălucitor, elastic și moale și ce trucuri te vor ajuta scapi de electrizarea părului și îți vor reda controlul buclelor tale.

1. Curățarea părului

Frecvența spălării părului creț depinde de tipul de bucle. Dacă acestea sunt largi, părul ar trebui spălat o dată la doua zile, pentru a evita pierderea volumului. Dacă buclele sunt mai strânse este recomandată spălarea părului o dată pe săptămână sau atunci când se simte murdar.

2. Produse specifice tipului de par

Pentru părul creț trebuie utilizate produse dedicate acestui tip de pîr. Dacă buclele sunt strânse și uscate este indicat folosești produse specifice care ajută la controlarea și definirea buclelor. Pentru acest tip de bucle, nu este indicat utilizezi produse pe baza de sulfați, pentru au tendința de a usca părul. Pe de altă parte, dacă buclele sunt largi și părul gras, NU UTILIZA produse pentru păr creț, pentru acestea pot avea efectul contrar și pot adăuga greutate, lășând buclele lipsite de viață. Pentru bucle lejere este ideal folosești un șampon cu Ph neutru și balsam, mai ales dacă este o spumă leave-în. Produsele care conțin silicon și parabeni ar trebui evitate pentru acest tip de păr.

3. Pieptănarea

Părul creț trebuie pieptănat atunci când este ud și când se aplică balsamul sau masca specifică. De asemenea, ar trebui evitată pieptănarea sau perierea părului până la următoarea șamponare.

4. Clătirea părului

Clătește balsamul sau masca cu multă apă fierbinte pentru a ajuta buclele bine definite se contureze. Nu clătiți părul creț cu apa rece, pentru temperatura scăzută a apei tinde umple cuticula și o întărească, ceea ce duce la întinderea buclelor.

5. Uscarea

Trebuie îți usuci ușor părul, ținând capul în jos. Secretul este absorbi apa cu prosopul de la vârfuri spre rădăcini, pentru ajută buclele rămână bine definite. Evită  freci părul cu prosopul pentru a preveni încurcarea . Atunci când ieși din dus, nu îți înfășura părul în prosop, pentru tinde se electrizeze. Este de ajuns îți pui un prosop pe umeri.

6. Evită  îți atingi părul

Evită  îți atingi părul după ce ai terminat cu rutina de îngrijire. Dacă te vei juca cu șuvițele crețe îți vei distruge buclele. Mai mult decât atât, degetele pot îndepărta uleiurile hidratante naturale din păr sau, dimpotrivă, pot adăuga altele, făcând părul prea gras sau prea uscat.

7. Evită căldura

Căldura în exces poate provoca ruperea părului și poate determina buclele și piardă forma naturală și elasticitatea, făcându-le pară lipsite de viață. Dacă observi acest lucru, evită  folosești orice fel de instrument de styling bazat pe căldură (inclusiv uscătorul cu difuzorul!). Timp de o săptămână sau două concentrează-te pe rehidratarea buclelor pentru a le ajuta își recapete elasticitatea.

 

Recomandarea editorului: Șamponul L’Oreal Professionnel Curl Contour Nourishing hrănește, hidratează și repară fibra capilară, lăsând buclele definite. Formula se bazează pe HydraCell, o combinație unică de Incell și glicerină ce hrănește în profunzime, menține forma buclelor și flexibilitatea acestora.

Sfaturi si trucuri pentru ingrijirea parului cret

Produsul de coafat Fudge Curl Revolution Mist revoluționează modul în care buclele tale arată. Formula bazată pe uleiul Moringa stinge buclele însetate, oferind umiditate instantanee fără nicio greutate, în timp ce TEHNOLOGIA CURL CONTROL ™ te ajută  creezi o definire frumoasă a ondulării și adaugă volum natural, textură și strălucire. Tehnologia Weather-SHIELD oferă rezistență la umiditate pentru țoață ziua și protejează integritatea buclelor.

Sfaturi si trucuri pentru ingrijirea parului cret


Text: Andrada Arsenie