Retinolul: ingredientul minune pentru tenul tau

Retinolul: ingredientul minune pentru tenul tau

Toamna a venit și este timpul reintroduci în rutina ta de îngrijire ingrediente specifice sezonului rece. Unul dintre aceste ingrediente esențiale este și retinolul, ingredientul minune care te ajută  îți menții tenul tânăr și sănătos.

Dacă încă nu ai început îl folosești, cu siguranță ai auzit de retinol. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute ingrediente din industria îngrijirii pielii și popularitatea lui continuă  crească. Deși este recunoscut pentru efectele lui antiîmbătrânire, retinolul are numeroase beneficii asupra tenului.

Ce este retinolul?

Retinolul este un derivat al vitaminei A, care oferă o serie de beneficii pentru piele, inclusiv tratarea acneei, îmbunătățirea semnelor de îmbătrânire și repararea daunelor provocate de soare. Acesta este unul dintre puținele ingrediente dovedite științific reduc vizibil ridurile. Datorită faptului poate stimula producția de colagen și elastină, retinolul îmbunătățește textura pielii, minimizează liniile fine și ridurile, uniformizează tonul pielii, tratând pigmentarea acesteia. De asemenea, acesta ajută la tratarea acneei, a punctelor negre și a porilor înfundați, reducând aderența celulelor care înfundă porii și accelerând procesul regenerării celulare. Retinolul are și un efect exfoliator, motiv pentru care ar trebui sari peste acest pas în ritualul tău de înfrumusețare, pentru a evita neplăceri, precum inflamațiile sau iritațiile.

Cum se introduce în rutina de îngrijire?

Introducerea retinolului în rutina ta de îngrijire ar trebui aibă loc cel târziu atunci când împlinești 30 de ani, iar acest lucru trebuie se întâmple treptat, pentru a evita diferite neplăceri. Pentru retinolul este o substanță puternică, poți începe îl utilizezi o dată – de două ori pe săptămână, până devine un ritual zilnic. De asemenea, retinolul trebuie utilizat seara și în sezonul rece, pentru provoacă sensibilitate la razele UV. Din acest motiv nu trebuie uiți folosești o crema cu protecție solară, indiferent de anotimpul în care te afli. Dermatologii susțin cel mai bine este utilizezi retinol timp de 3 luni, apoi faci o pauză de trei luni.

Tipuri de retinozi

Retinoizii sunt familia căreia îi aparțin toate tipurile diferite de retinol și toate sunt derivate din vitamina A. Diferența dintre ele este concentrația lor.

Acidul retinoic (cunoscut și sub numele de Rețin-A sau Tretinoin) este cel mai puternic retinoid, care se eliberează pe bază de rețetă și care este utilizat atât pentru tratarea tenului acneic, cât și pentru îmbunătățirea semnelor de îmbătrânire. Acesta se regăsește în pielea noastră în mod natural, ceea ce înseamnă nu trebuie transformat pentru a putea fi folosit pe toate tipurile de ten. Un retinoid mai puțin concentrat este retinolul. Acesta are o concentrație mai mică, dar și mai puține efecte secundare și este mai des întâlnit în compoziția produselor cosmetice.

Recomandarea editorului: Skeyndor Power Retinol Intensive Repairing Emulsion este o cremă antiîmbătrânire ce repară în profunzime tenul afectat de daunele provocate de razele solare. Formula unică are un efect rapid de întinerire, datorită ingredientelor sale active care stimulează producția de colagen, îmbunătățind aspectul pielii.

 


Text: Andrada Arsenie