Remedii naturale pentru albirea unghiilor

Remedii naturale pentru albirea unghiilor

Unghiile se decolorează sau se pătează destul de ușor, iar aspectul lor inestetic te poate face te simți stânjenită. Din fericire există remedii eficiente prin care îți poți albi unghiile îngălbenite.

Nimeni nu este perfect, iar asta se întâmplă și cu anumite zone ale corpului. Câteodată organismul reacționează la factorii externi dăunători și își poate schimba aspectul. În această categorie intră și unghiile. Prea multă ojă echivalează cu unghiile decolorate, asta dacă nu le oferi timp respire din când în când. În plus, o cantitate prea mare de bacterii poate îngălbeni unghiile oferindu-le un aspect neplăcut și stânjenitor.

Cauzele colorării unghiilor

Ceea ce utilizezi pentru albirea unghiilor depinde de motivul pentru care acestea și-au schimbat culoarea naturală. Fumatul poate fi o cauză majoră, precum și infecțiile fungice care determină îngălbenirea cu o tentă maronie și cu un miros neplăcut.

Deficiențele de vitamine și minerale sunt, de asemenea, o cauză frecventă a îngălbenirii unghiilor. Dacă știi starea ta de sănătate este una excelentă, mai există totuși un motiv din cauza căruia unghiile și-au pierdut aspectul sănătos și acesta ar fi lipsa de oxigen a unghiilor. În mod normal, asta provine din cauza utilizării lacului de unghii pentru o perioadă lungă de timp, cu mai multe straturi și fără spatiu de respirație. Pentru a preveni acest lucru, asigură-te aștepți cel puțin 2 zile înainte de a aplica din nou acel lac de unghii. Chiar dacă cel mai bun remediu este prevenirea, în cazul în care acest lucru este omis, iată câteva soluții de albire a unghiilor.

1. Zeama de lămâie

Sucul de lămâie combinat cu apă cu săpun este un mod uimitor de a-ți albi unghiile galbene. Dizolvă 1-2 lingurițe de săpun lichid într-o cană cu apă caldă, adaugă ¼ ceașcă de suc de lămâie și înmoaie unghiile în această soluție timp de aproximativ 5 minute. După ce te clătești, nu uita aplicați o crema hidratantă.

2. Bicarbonat de sodiu

Acest truc este la fel de bun pentru albirea dinților, precum și pentru albirea unghiilor. Amestecarea unei linguri de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de linguriță de ulei de măsline sau de suc de lămâie creează o pastă destul de groasă pe care o poți folosi pentru îndepărtarea petelor. Repetarea acestui procedeu o dată  la două săptămâni ar trebui fie suficient pentru a obține unghiile mai albe.

3. Oțet de mere

Dacă decolorarea unghiilor este cauzată de o infecție, proprietățile antifungice ale oțetului de mere ar trebui fie perfecte pentru a trata și a albi unghiile. Trebuie doar amesteci o jumătate de cană de oțet cu jumătate de cană de apă și înmoi unghiile timp de 20 de minute. Repetă acest lucru de trei ori pe zi, timp de o lună și vei observa o îmbunătățire a aspectului unghiilor.

4. Pasta de dinți

Petele mai ușoare de pe unghii reacționează bine la pasta de dinți pentru albire, datorită conținutului de hidrogen peroxid. Adaugă doar un strat mic pe fiecare unghie, lasă-l timp de aproximativ 10 minute și folosind o perie de unghii, freacă ușor. La final clătește cu apă călduță.

5. Tea tree

Dacă îngălbenirea unghiilor nu provine de la ojă, atunci este posibil ai o infecție fungică care cauzează decolorarea. Pentru a încerca  rezolvi problema cu un remediu natural, poți pune o picătură de ulei de tea tree pe unghie și îl lași acționeze câteva minute, după care clătești cu apă caldă. Pentru a vedea cele mai bune rezultate, poți face acest lucru de două ori pe zi, timp de câteva luni, până când observi îmbunătățiri.


Text: Andrada Arsenie