Probleme cu căderea părului?

Iată câteva soluții și tratamente pentru un păr bogat și sănătos.

Căderea părului este o problemă des întâlnită la bărbați. Stresul, un stil de viață nesănătos, o dietă dezechilibrată sau chiar gena ereditată pot duce la pierderea părului. Chiar dacă, de obicei, nu este ceva de îngrijorat, cu siguranță căderea părului poate fi supărătoare.

Este normal să pierzi între 50 și 100 de fire de păr pe zi, adesea fără a observa. Dar atunci când este vorba despre o cădere excesivă, trebuie să iei măsuri. Alopecia, așa cum mai este denumită căderea părului, este o afecțiune care dă bătăi de cap multor bărbați. Cauzele pot fi diverse: de la genetică, stres sau un stil de viață nesănătos până la rutina de îngrijire. Ai auzit bine! Groomingul defectuos poate fi o cauză a căderii părului. Așa că, dacă îți dorești să ai un păr mai frumos o perioadă mai îndelungată, trebuie să începi să acorzi mai multă atenție obiceiurilor zilnice de îngrijire.

Masajul capilar

Există numeroase tratamente în salon sau pentru acasă care îmbunătățesc aspectul părului chiar de la prima utilizare. Totodată dermatologii susțin că masajul scalpului poate fi benefic pentru cei care se confruntă cu o reducere treptată a volumului părului.

Timpul dedicat masării scalpului, în timpul spălării, stimulează creșterea părului. Acest lucru este posibil datorită îmbunătățirii fluxului sangvin direct în zonă și a eliminării celulelor moarte ale pielii, care s-au dovedit a provoca sau agrava pierderea părului.

Însă beneficiile sunt direct proporționale și cu produsele folosite în timpul masajului.

Controlează căderea părului!

Fiecare bărbat va experimenta la un moment dat în viață căderea părului, mai devreme sau mai târziu. Acest lucru este inevitabil, dar poate fi controlat cu câteva trucuri.

Cauzele subțierii firului de păr sunt diverse, iar dieta este unul dintre ele. Părul este compus din molecule de proteine, iar o dietă săracă poate afecta calitatea părului. De aceea trebuie să îi oferi organismului tău alimente bogate în proteine, vitamine și antioxidanți care ajută la repararea structurii podoabei capilare. Un alt truc care ajută la controlarea pierderii părului este evitarea dușurilor fierbinți deoarece cauzează inflamații la nivelul scalpului și favorizează căderea părului. Totodată, folosirea unui pieptene atunci când părul este ud favorizează subțierea și ruperea acestuia. Există și produse specializate pentru această problmemă, care te ajută să ai un păr sănătos. Soluția împotriva căderii și subțierii părului pe care o recomandă stiliștii de la GETT’S este Brain Prevention de la Kerastase. Acesta este un șampon creat ca o soluție preventivă pentru pierderea părului și pentru îngrijirea părului subțire, ideal pentru utilizarea frecventă. Tehnologia sa unică Systeme Pro-Actif ajută la optimizarea micro-circulației pentru a reduce pierderea părului în timp ce texturează fibra pentru un efect de volum imediat.

Densitate și textură

Densitatea părului reprezintă numărul de fire pe care le ai, în timp ce textura reprezintă grosimea firului de păr. Cunoașterea densității părului este importantă, pentru că te ajută să identifici mai ușor ce tunsoare ți se potrivete, dar și cum să îți aranjezi părul astfel încât să arate frumos și sănătos. Textura părului este și ea importantă, pentru că părul mai gros are tendința de a se simți mai ușor cu tunsori mai lungi, în timp ce părului mai subțire i se potrivesc tunsorile cu tăieturi drepte. În funcție de densitatea părului trebuie alese și produsele pe care le folosești. Utilizarea produselor ușoare pentru părul cu densitate scăzut este utilă, pentru că nu îngreunează firul de păr și nu îl face să pară gras sau lipsit de viață. Gelurile și cremele mai groase sunt, de obicei, ideale pentru părul cu densitate mare. Părului cu densitate medie i se potrivesc produsele care nu necesită clătire.

Unul dintre produsele destinate bărbaților cu părul subțire este Bain Densité de la Kérastase. Prin combinația ingredientelor sale active, precum biotină și microparticule de polimeri organici, acest produs are o acțiune instantanee de densificare a firelor de păr, lăsându-l proaspăt și revigorat. Scalpul este curățat în profunzime, iar firele de păr vor avea volum. Totodată, șamponul optimizează regenerarea și lasă părul cu un aspect natural extrem de bogat și retexturat. Acest tratament este pentru utilizare zilnică.

Căderea părului poate fi  cauzată de boli sau proceduri chirurgicale, de circumstanțe stresante, modificări ale nivelurilor hormonale sau a infecțiilor scalpului.

HAIR & BEARD OIL

Dezvoltat ca un tratament zilnic împotriva căderii părului, spray-ul Stimuliste de la Kérastase stimulează regenerarea părului, îmbunățind în același timp densitatea acestuia. Totodată, împiedică îmbătrânirea prematură a foliculului de păr și lasă podoaba capilară mai puternică și mai bogată.

Preț: 152 de lei

Preia controlul părului tău

Baume Densité Homme de la Kérastase este un balsam de modelare a texturii părului subțire al bărbaților, care lucrează pentru a îmbunătăți  substanța și plenitudinea părului, fără a-l îngreuna. Acest balsam combină ingrediente active, precum polimeri de arginină și texturare,  pentru o acțiune de densificare instantă a firului de păr. Oferă o rezistență flexibilă, cu efect de masaj, lăsând pîrul ușor de manevrat și de modelat. Părul se simte plin și ușor.

Preț: 90 de lei

 

Cure Anti-Chute este terapia intensă împotriva căderii părului de la Kérastase. Aceasta inhibă pierderea părului și acționează pentru a îmbunătăți calitatea părului și a densității, prevenind în același timp stresul oxidativ. Îmbunătățită cu ingrediente-cheie inovatoare, această terapie restaurează calitatea și suplețea scalpului, oferind în același timp rezultate vizibile. Un beneficiu suplimentar pentru styling datorită părului mai puternic și mai gros, cu un volum mai mare, strălucire și sănătate generală.

Preț: 766 de lei/42 fiole x 6ml