Ingrijirea tenului sensibil

Ingrijirea tenului sensibil

Pielea este bariera protectoare care ne apără de agenți externi, lovituri, dar și de substanțe toxice. Însă, deseori, pielea poate reacționa în fața agresiunile externe. Roșeață, iritațiile sau senzația de înțepături sunt simptome ale pielii sensibile. Pielea sensibilă este mai mult o condiție a pielii decât un tip de piele în sine, întrucât sensibilitatea poate avea și o piele normală, uscată sau grasă. Aceasta prezintă o serie de afecțiuni, precum rozaceea și eczema sau chiar alergii severe. În timp ce mulți oameni pot avea o reacție cutanată la un produs sau ingredient, cei cu probleme persistente sunt clasificați ca având pielea sensibilă.

SIMPTOMELE TENULUI SENSIBIL

Tenul sensibil este hiperactiv și reacționează excesiv, înroșindu-se și percepând senzații neplăcute (uscăciune, arsuri, furnicături, mâncarime), ca răspuns la stimulii care, de obicei, nu provoacă această reacție. Indicatorii faptului ar putea exista o problemă a pielii sunt simptomele persistente, precum roșeață și iritare extremă, arsuri sau înțepături dureroase, mâncărime, erupții cutanate. Uscăciunea pielii poate provoca, de asemenea, o sensibilitate la nivel cutanat. Senzațiile neplăcute de arsură sau mâncărime la nivelul tenului pot avea un impact semnificativ asupra stării de bine a persoanelor cu pielea sensibilă și roșeață facială. Roșeața are, de asemenea, un efect vizibil care, în funcție de gradul său, poate afecta parcursul normal al vieții sociale. De asemenea, tenul sensibil este predispus la erupții cutanate, precum acneea sau punctele negre, iar utilizarea unui tratament adecvat este foarte importantă pentru a nu înrăutăți simptomele.

ÎNGRIJIREA TENULUI SENSIBIL

Pielea sensibilă necesită o atenție sporită și o schimbare a rutinei de îngrijire. Și, pentru orice tip ten poate fi sensibil, trebuie să alegi produsele de îngrijire în funcție de particularitatea sa. De exemplu, dacă ai tenul uscat trebuie utilizezi produse hidratante, iar dacă ai tenul gras este recomandat folosești produse cu textură ușoară. În orice caz, atunci când vorbim despre tenul sensibil trebuie evitate produsele cu ingrediente dure. Ingredientele ideale pentru îngrijirea tenului sensibil sunt: aloe vera, care este recunoscută pentru proprietățile sale hidratante; extractul de galbenele, care oferă un amestec unic de antioxidanți ideali pentru a proteja și calma pielea iritată sau inflamată; extract de mușețel care este recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și mirosul reconfortant, dovedindu-se a fi o minune în îngrijirea tenului sensibil.

 

Recomandarea editorului:

Uniqcure SOS Recovering Concentrate este o fiolă care are un efect calmant și care ajută la echilibrarea, protejarea și recăpătarea confortului pielii în profunzime, dedicată pielii sensibile cu tendință atopică și cuperotică.

Ingrijirea tenului sensibil

 

 

Crema Aquatherm Deep Moisturizing este o cremă puternic hidratantă dedicată îngrjirii zilnice, ideală tenului sensibil cu tendință de deshidratare. Conține dermozaharide ce creează un strat hidratant la suprafața pielii, rezistent la apă, astfel încât mențină hidratarea tenului în orice tip de atmosferă.

Ingrijirea tenului sensibil

 


Text: Andrada Arsenie