Ingrijirea picioarelor in cativa pasi

Ingrijirea picioarelor in cativa pasi

Vremea caldă a venit deja, iar temperaturile ridicate ne duc cu gândul la sandale și la plimbările lungi. Până ne vom putea bucura de toate aceste lucruri, trebuie să avem grijă ca picioarele noastre să fie frumoase și pregătite pentru a putea purta sandale, espadrille sau papuci.

Deși ele sunt cele care te ajută să te deplasezi, picioarele sunt întotdeauna lăsate la urmă atunci când vine vorba de îngrijire. Dar cu puțin timp și efort, le poți oferi un tratament fabulos care te va ajuta să te relaxezi, iar picioarele tale vor arăta minunat. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a-ți menține picioarele frumoase și catifelate.

Pasul 1: Înmuierea

O baie a picioarelor timp de 15-20 de minute poate face minuni. Pentru o eficiență ridicată este indicat să folosești apa caldă în locul celei fierbinți, care usucă pielea. De asemenea, poți adăuga în apă uleiuri esențiale sau săruri minerale.

Recomandarea editorului: IBD Tea Tree SOAK purifică, înmoaie și pregătește picioarele pentru realizarea pedichiurii. Formula pe bază de arbore de ceai înlătură impuritățile, calmează și reîmprospătează picioarele uscate și crăpate.

Ingrijirea picioarelor in cativa pasiPasul 2:  Exfolierea

Unul dintre cei mai importanți pași în pregătirea picioarelor pentru vară este exfolierea. Stratul de celule moarte, precum și călușurile trebuie să fie îndepărtate. Acest lucru va ajuta la prevenirea formării fisurilor în pielea ta.

Recomandarea editorului: Ibd Spa Pro Pedi b Callus Free te ajută să economisești timp și efort. Formula cu acțiune rapidă ajută la descompunerea călușurilor în 3-5 minute, apoi pur și simplu se îndepărtează.

Ingrijirea picioarelor in cativa pasi

 

 

Pasul 3. Pedichiura

Pentru un aspect plăcut al picioarelor este importantă realizarea  pedichiurii. Este recomandată tăierea unghiilor și a cuticulelor o dată la două săptămâni, pentru a menține sănătatea și eleganța picioarelor.

Pasul 4: Masca

În cazul în care îți simți picioarele obosite și dorești să ai parte de un proces relaxant durabil, poți folosi o mască revigorantă sau hidratantă.

Recomandarea editorului: COOLING & DRAINNING GEL de la Skeyndor calmează instantaneu efectul de picioare obosite și grele. Formula îmbunătățită cu extracte vegetale și marine, precum și cu uleiuri balsamice esențiale oferă o reducție a edemului și un efect de tonifiere.

Ingrijirea picioarelor in cativa pasi

Pasul 5: Hidratare

Ca în orice ritual de îngrijire, hidratarea este esențială pentru menținerea frumuseții. Aplică o cremă sau o loțiune hidratantă dedicată picioarelor și masează-le. Dacă pielea picioarelor tale este foarte uscată, poți pune niște șosete din bumbac după aplicarea loțiunii, pentru a crește efectele hidratante ale acesteia.

Recomandarea editorului: Infuzata cu ulei de arbore de ceai, loțiunea Tea Tree Purify Pedi Spa Massage Lotion de la IBD  este atingerea perfectă pentru o pedichiură relaxantă. Formula sa bogată hidratează pielea uscată și crăpată, lăsând în urmă picioare perfect netede.

Ingrijirea picioarelor in cativa pasi


Text: Andrada Arsenie