Grooming: tips & tricks for body hair

Grooming: Body Hair - Tips&Tricks

Zilele în care doar femeile erau obligate aibă grijă de modul în care arată au apus demult. Bărbatul modern are grijă de aspectul său fizic indiferent dacă este vorba despre aranjarea părului, îngrijirea tenului sau epilarea părului nedorit.

Conceptul epilării în rândul bărbaților a evoluat în ultimii ani. Deși epilarea era considerată o practică pentru femei, mulți reprezentați ai sexului tare au început opteze pentru îndepărtarea părului de pe corp.

Indiferent dacă ești culturist, ciclist, înotător, dansator exotic masculin sau ai un job normal, îndepărtarea părului de pe corp este o preferință personală. Însă, există multiple avantaje ale epilării la bărbați. Pe lângă faptul te ajută  te simți mai curat, mai încrezător și mai sexy, lipsa părului corporal îți îmbunătățește definiția musculară dacă mergi la sala cu regularitate.

Mulți bărbați se confruntă cu un păr excesiv pe întreg corpul, în principal pe piept sau pe spate, iar acest lucru este inestetic și deranjant și poate provoca un sentiment de nesiguranță. Un studiu realizat anul trecut a dezvăluit că 55 % dintre bărbați s-au simțit jenați de părul corpului lor, în sensul că i-a împiedicat să participe la anumite activități. O treime nu merge niciodată la înot din cauza asta. Un sfert nu merge la sală, iar unul din cinci a susținut că părul corpului lor a avut un efect negativ asupra vieții lor sexuale.

Pentru a evita te simți nesigur din cauza părului nedorit cel mai sigur mod este apelezi la epilat. Există mai multe moduri de a îndepărta părul nedorit de pe corp, în funcție de fiecare parte corpului sau de câtă durere poți suporta.

Epilarea cu ceară

Aceasta este probabil cea mai obișnuită formă de epilare corporală pentru bărbați. Deși este o procedură dureroasă, rezultatele sunt durabile.

Crema depilatoare

Dacă ești sensibil la durere, crema depilatoare reprezintă o modalitate ușoară de a înlătura părul nedorit. Această nu afectează deloc grosimea părului, ceea ce înseamnă că părul rămâne aceeași densitate, însă rezultatele nu durează la fel de mult ca la epilarea cu ceară.

Îndepărtarea părului cu lama de ras

Cea mai simplă și la îndemână metodă de îndepărtare a părului corporal este cea cu lama de ras, însă trebuie iei în calcul rezultatele nu vor fi unele de lungă durată.

Epilarea definitivă

În cazul în care îți dorești să scapi pentru totdeauna de părul de pe corp, epilarea definitivă este metoda cea mai convenabilă.Totuși, trebuie iei în calcul este o procedură costisitoare, iar părul poate nu dispară în totalitate.

Tunsul

Dacă te simți confortabil cu părul corporal și doar vrei îl aranjezi puțin, tunsul cu mașina de tuns poate fi o soluție.


Text: Andrada Arsenie