Expert Zone: Ingrijirea unghiilor

Expert Zone: Ingrijirea unghiilor

Considerăm că este foarte important să acordăm o atenție sporită îngrijirii unghiilor pentru a obține un aspect frumos și îngrijit și de aceea am stat de vorbă cu manichiurista noastră, Irina Mihalache, de la GETTS Color Bar Mall Vitan, care ne-a oferit câteva sfaturi în legătură cu problemele care apar la nivelul unghiilor și ce tratamente profesionale putem folosi.

Există diverse probleme care apar la nivelul unghiilor. Care sunt acestea și din ce cauză apar?

Deși multă lume nu acordă unghiilor atenția cuvenită, ele sunt un indicator al stării generale de sănătate a organismului. Unghiile sunt expuse la numeroși factori precum și la numeroase bacterii care pot cauza apariția unor probleme precum micoza unghiei, decolorarea sau deformarea.

Cum ne sfătuiești să ne îngrijim unghiile pentru a le avea sănătoase și frumoase?

Pentru că manichiura este o experiență relaxantă, recomand realizarea ei o dată pe săptămână, în cazul ojei semipermanente, o dată la două săptămâni, iar la unghii tehnice, o dată la trei săptămâni. În caz contrar apar diverse probleme, precum desprinderea ojei sau a gelului, care creează un spațiu între unghie și procedeul aplicat unde se menține umezeala, creând un mediu propice apariției mucegaiului sau micozelor.

Ce tratamente profesionale putem folosi?

În stadiile incipiente există tratamente topice (geluri, loțiuni, lacuri) care pot avea rezultate satisfăcătoare. În cazurile generale de onicomicoză, se recomandă consultarea unui mediu. De asemenea, terapia laser este o soluție eficientă și rapidă de tratare a unghiilor.

Expert Zone: Ingrijirea unghiilor

Reconstrux de la IBD este recomandat pentru tratarea unghiilor naturale. Datorită formulei cu phyantriol, acesta încurajează producerea keratinei, întărind și însănătoșind unghiile. Preț:58 lei

Care sunt trendurile acestui sezon?

Anul acesta se ține cont de aspectul natural al unghiei. Favorite sunt unghiile scurte sau de lungime medie, iar forma ovală rămâne în topul preferințelor, alături de forma pătrată care a devenit clasică. Culorile preferate ale clienților GETT’S sunt negru, roșu, nude french manicure.