Doneaza pentru Banca de Alimente

Perioada sărbătorilor ne întâmpină cu un proiect de solidaritate susținut de Crucea Roșie. Proiectul Banca de Alimente este o inițiativă a Crucii Roșii Române, lansată în anul 2009. Banca de Alimente înseamnă colectarea alimentelor de bază greu perisabile, donate de persoane fizice sau companii şi sortarea şi distribuirea lor de către Crucea Roşie către beneficiari, persoane vulnerabile din întreaga ţară. Acest proiect a reușit de-a lungul celor 10 ani să ofere o soluție imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici, distribuind alimente și tichete sociale peste 200 000 de familii sau persoane singure.

Cu ocazia aniversării de 10 ani, Banca de Alimente devine Banca pentru Altcineva, încurajând România să adopte obiceiul de a ajuta, prin intermediul #foodbanking, ce reprezintă un act simplu   de a dona alimente greu perisabile care ajung, de pe raftul supermarketurilor, direct pe masa persoanelor vulnerabile, oferindu-le, astfel, șansa la un viitor mai bun. Relansarea Băncii de Alimente a fost marcată săptămâna trecută printr-un eveniment la sediul Băncii Naţionale a României, un loc ales cu scopul de a sublinia nevoia de Food Banking, un nou mod de a investi în viitorul societăţii, prin donaţii. GETT’S Salons a luat parte la această inițiativă plină de suflet și a donat. Poți contribui și tu la ajutorarea oamenilor care au nevoie urgentă de ajutor! O lume fără foame presupune un viitor mai bun.

UNDE ȘI CE POȚI DONA?

Carrefour Romania şi Mega Image sunt partenerii principali ai Băncii de Alimente de zece ani şi vor continua să susţină programul social al Crucii Roşii Române în toate magazinele din ţară. Alimentele greu perisabile recomandate pentru a fi donate vor fi semnalizate la raftul magazinelor, iar după achitarea lor de către clienţi pot fi donate în recipiente personalizate cu simbolul Băncii de Alimente, situate după casele de marcat.

Categoriile de produse greu perisabile care pot fi donate sunt: alimente de bază: mălai, făina de grâu, zahar, ulei, orez, grâu, griș, fasole, mazăre uscată, linte, arpacaș, lapte praf; conserve: conserve de carne, peşte, pate de ficat, pate vegetal, mazăre, fasole, bulion, zacuscă, ghiveci, compot; paste făinoase, cereale; produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi; băuturi: cacao, cafea, ceai, apă, sucuri; dulciuri, printre care biscuiţi, napolitane, ciocolată; hrană pentru bebeluși, precum pireuri, supe, cereale, ceaiuri, sucuri, lapte praf; alte produse, precum produse dietetice, alune, miez de nucă, seminţe floarea soarelui, fistic, fructe confiate, fructe uscate.