Cum tratam arsurile solare in perioada verii

Cum tratam arsurile solare in perioada verii

Pielea bronzată este un must-have în perioada verii, dar expunerea prelungită la soare poate avea efecte negative asupra pielii, care pot duce chiar la arsuri solare. Deși sunt dureroase și ne afectează pielea, din fericire există câteva remedii pentru a trata arsurile solare pe care le poți folosi pentru a găsi alinare pe măsură ce pielea se vindecă.

Arsurile solare îți pot strica serios planurile de bronzare atunci când vara își intră în drepturi. Pentru cei cu un pigment mai puternic este tentant lase soarele și facă magia, fără a se proteja de razele nocive. Însă riscul de a suferi arsuri solare este foarte ridicat și,în timp ce, evident, obiectivul final este de a evita ne ardem complet, uneori, chiar și atunci când folosim SPF50, arsurile solare par ne găsească în continuare.

O arsură solară este,în esență, pielea neprotejată care este rănită de radiațiile ultraviolete. Radiația UV de la lumina soarelui poate inflama celulele pielii, provocând o serie de simptome inconfortabile, precum mâncărime și durere. Deși multă lume este de părere doar cei cu pielea deschisă la culoare sunt predispuși la arsuri solare, acest lucru nu este adevărat. Toate tonurile și tipurile de piele sunt sensibile la daunele provocate de razele soarelui și trebuie protejate. Dacă totuși te-ai ales cu o piele roșie ca racul, iată ce ar trebui faci pentru a-ți calma pielea.

1. un duș rece

Cel mai rapid remediu este dușul rece. Apa rece va calma arsurile pielii și va reduce inflamațiile. Însă ai grijă ca la final nu freci pielea arsă cu un prosop, pentru vei distruge bariera de protecție a epidermei.

2. Hidratează pielea

Atunci când te alegi cu arsuri solare, lumina UV provoacă inflamații la nivelul pielii similare cu cele ale unei arsuri la cuptor. Acestea deshidratează pielea, ceea ce descompune bariera protectoare a pielii. Menținerea pielii hidratată poate ajuta la reconstruirea acestei bariere, astfel încât arsurile solare se vindece mai repede. De asemenea, poate ajuta la reducerea simptomelor, precum exfolierea și mâncărimea.

3. Aplica Aloe -Vera

Aloe este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru arsuri solare. Conține o serie de ingrediente calmante, inclusiv vitamine care vindecă pielea și compuși antiinflamatori. Aplicarea de aloe vera pe zona afectată poate stimula chiar producerea de colagen, care va ajuta pielea se vindece mai repede.

4. Lapte sau iaurt

Laptele și iaurtul ajută la calmarea simptomelor și grăbește vindecarea. Acest lucru se datorează faptului laptele conține vitamine A și D, care ajută la repararea celulelor deteriorate și a acidului lactic, un exfoliant blând, care va ajuta pielea moartă  se curețe imediat.

5. Loțiune After-Sun

Deși cu toții avem nevoie de vitamina D, nu poți anula daunele cauzate de soare, dar poți reduce efectele. Utilizează întotdeauna o loțiune după soare, indiferent dacă ai suferit arsuri solare sau nu, deoarece pagubele din celulele pielii vor fi acolo chiar dacă ai un bronz perfect.

Recomandarea editorului:

Skeyndor Fresh After Sun Emulsion este o loțiune care reîmprospătează și răcorește pielea după expunerea la soare. Datorită formulei sale ușoare ce conține agenți calmanți, ingrediente restructurante și de menținere a bronzului, aceasta calmează și hidratează pielea și ajută la menținerea unui bronz optim. Acest produs nu conține filtru solar.

Cum tratam arsurile solare in perioada verii