Cum sa tratezi parul deshidratat

Cum sa tratezi parul deshidratat

Chiar dacă este pe sfârșite, vara este cel mai frumos sezon. Căldură, soarele, distracția și experiențele de neuitat sunt punctele forte ale sezonului cald, pe care le iubim atât de mult. Deși anul acesta am avut parte de multe restricții, cu toții ne-am bucurat de soarele arzător, iar rezultatele se văd cel mai mult asupra părului. Din cauza expunerii la soare, podoaba capilară se deteriorează și își pierde strălucirea. Din fericire, există diverse metode prin care recuperezi aspectul sănătos al părului.

O data cu distracția din timpul verii, apar și leziunile asupra părului. După ce ai petrecut timp în vânt, soare, clor, apă sărată și aer condiționat, părul poate deveni frizzy, uscat sau fragil. Acest lucru este inevitabil, mai ales dacă nu țiai protejat părul împotriva efectelor negative ale razelor UV. Însă, acum este momentul în care trebuie îți schimbi rutina de îngrijire a părului pentru a-i oferi revitalizarea pe care o merită. Iată câteva metode prin care poți tratezi părul deteriorat în timpul verii.

1. Folosește masca

Părul uscat este primul lucru pe care îl remarcăm la finalul verii. Expunerea la soare, vântul, sarea și apa cu clor deteriorează și deshidratează parul. Pentru a lupta împotriva acestor efecte, trebuie reînnoiești umiditatea pierdută, iar cel mai bun mod de a face acest lucru este de a folosi o masca hidratantă pentru păr.

2. Nu uita uleiul pentru păr

Atunci când cuticula este deshidratată, aspră și ridicată, umiditatea din aer se umflă pe firul părului, rezultând părul neîngrijit și frizzy. În acest caz, este indicat folosești un ulei hidratant pentru păr pentru a combate aspectul neplăcut al părului.

3. Reîmprospăteazăți culoarea

Prea mult timp petrecut în soare sau la piscină poate afecta culoarea părului tău. Dacă nu vrei te vopsești, îți poți reîmprospăta culoarea printr-un tratament tonifiant.

4. Clăteșteți părul cu oțet

Parul poate fi lipsit de vitalitate, deoarece cuticula este deschisă și din cauza pH-ului apei care modifică PH-ul părului. Pentru a reechilibra pH-ul la nivelul corespunzător, clăteșteți părul cu oțet de mere. Acesta va ajuta la netezirea cuticulei și la neutralizarea efectelor depunerilor de apă la nivelul fibrei capilare.

5. Evită ustensilele de styling

La finalul verii, părul este deshidratat îndeajuns, iar ustensilele de styling pe bază de căldură îi vor înrăutăți starea. De aceea, este indicat renunți la utilizarea acestora și îți aranjezi părul într-un mod natural.

6. Ia în calcul o tunsoare

Atunci când părul este slăbit și uscat din cauza soarelui, vârfurile despicate sunt vizibile, iar recondiționarea devine o misiune imposibilă, cel mai eficient mod de a scăpa de părul deteriorat este printr-o tunsoare. Vestea bună este există foarte multe stiluri de tunsori scurte care sunt la modă în această toamnă.


Text: Andrada Arsenie