Cum sa te protejezi de Coronavirus prin igienizarea unghiilor

Cum sa te protejezi de Coronavirus prin igienizarea unghiilor

Cu pandemia COVID-19 care domină toate știrile, am început să luam cu toții măsuri de precauție suplimentare pentru igienizare, nu numai pentru propria noastră sănătate și siguranță, dar și pentru a-i proteja pe cei cu care intrăm în contact.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, Coronavirusul poate fi răspândit prin secreții respiratorii eliminate prin tuse sau strănut, prin contact direct și prin atingerea suprafețelor contaminate sau prin bacterii culese de degetele noastre … sau chiar sub unghiile noastre.

Partea inferioara a unghiilor noastre poate fi un teren de reproducere pentru bacterii, așa că este important să respectăm practicile sănătoase de manichiură. Trebuie luat foarte serios în considerare acest aspect, în special în această perioadă.

Ce trebuie facut?

În primul rând trebuie să ai în vedere spălarea unghiilor, igienizarea completă a lor și în jurul lor. Totodată, trebuie să le păstrezi departe de gură și să nu le rozi.

Igienizarea

O curățare solidă sub unghii este foarte importantă. Acolo se pot ascunde foarte multe bacterii periculoase, care pot dăuna sănătății tale și a celor din jur. Dacă ai unghiile lungi, spălarea și igienizarea în jurul părții inferioare și a crevacurilor marginii unghiei sunt esențiale și trebuie realizate cu apă și săpun, un timp mai îndelungat pentru a fi sigură că ai îndepărtat toate bacteriile.

Distragerea atenției de la rosul unghiilor

Stresul și anxietatea crescută care vin cu acest focar global sunt suficiente pentru a te face să îți rozi unghiile și este un obicei care maximizează riscul de a contacta virusul. Având în vedere toate atenționările medicilor de a evita să ne atingem fața, nasul sau ochii, în timp ce îți rozi unghiile nu numai că nu ții cont de sfaturile acestora, ci mănânci bacteriile care se află sub unghiile tale, riscând să te îmbolnăvești. Pentru a evita acest prost obicei poți sa îți distragi atenția jucându-te cu o minge antistres sau un spinner. De asemenea, spălatul des pe mâini și dezinfectarea scade riscul de a păstra bacteriile pe mâinile și unghiile tale.

Manichiura profesională

Mersul la salon și realizarea unei manichiuri profesionale te poate ține departe de acest obicei nesănătos. De asemenea, manichiuristele îți vor dezinfecta foarte bine atât mâinile, cât și unghiile și îți pot oferi sfaturi despre îngrijirea corectă a unghiilor.


Text: Andrada Arsenie