Cum sa te machiezi cand porti masca de protectie

Cum sa te machiezi cand porti masca de protectie

În timpul epidemei suntem sfătuiți să purtăm măști de protecție atât pentru a preveni răspândirea virușilor, cât și pentru a ne proteja de o posibilă infectare. Toate aceste măsuri de prevenție ne schimbă rutina zilnică de îngrijire, dar și modul în care ne machiem.

Odată cu izbucnirea globală a Coronavirusului care a început în Wuhan, masca chirurgicală nu s-a transformat doar într-o soluție de prevenție, ci,  alături de produsele antibacteriene și de igienizare a mâinilor, a devenit cel mai râvnit accesoriu. Având în vedere că fața este în mare parte acoperită, atunci când vine vorba de machiaj poți opta pentru un machiaj mai simplu, dar în care să pui accentul pe machiajul ochilor.

Ce pași trebuie să urmezi atunci când vine vorba de machiaj și porți masca de protecție?

Primul pas este hidratarea. Pentru a te asigura că ai un machiaj impecabil trebuie să aplici o crema hidratantă sau o bază de machiaj care asigură strălucirea tenului tău.

După crema hidratantă urmează concealerul. Acesta te ajută să ascunzi cearcănele sau pungile de sub ochi. Acest produs este esențial atunci când porți masca de protecție pentru că îmbunătățește aspectul ochilor.

Cel de-al treilea pas este fondul de ten, care nu numai că uniformizează nuanța tenului și ascunde imperfecțiunile, dar te și protejează de factorii externi. Indicat este să alegi un fond de ten cu un factor de protecție SPF pentru a te proteja de razele nocive ale soarelui, dar trebuie să fie și rezistent la transfer pentru a evita murdărirea măștii cu machiaj. Dacă nu folosești fond de ten, poți opta pentru utilizarea unui BB Cream sau CC Cream.

Nu uita de pudra compactă.  Aceasta te ajută să îți menții machiajul impecabil chiar dacă porți masca chirurgicală.

Pentru următorul pas poți alege un fard de obraz sau contouring. Deși porți masca, obrajii sunt la vedere, iar blush-ul îți accentuează trăsăturile de sub mască.

La final trebuie să acorzi atenție machiajului ochilor. Alege culori mai puternice pentru a scoate în evidență ochii. Te poți inspira din machiajul arăbesc care pune accentul pe machiajul ochilor. Însă pentru a finaliza cu succes make-up-ul ai nevoie de un rimel care definește și dă volum genelor.

Skeyndor îți pune la dispoziție o gamă revoluționară de produse de make-up care cuprinde toate produsele necesare unui astfel de machiaj. Mai mult decât atât, produsele de la Skeyndor conțin ingrediente care reprezintă și baza de tratament și îți îngrijesc tenul pentru a-l menține sănătos și luminos.

Poți găsi mai multe produse potrivite pentru tenul tău pe beautybox.ro


Text: Andrada Arsenie