Cum sa mentii frumusetea tatuajelor

Cum sa mentii frumusetea tatuajelor

Lumea tatuajelor este un tărâm complex. Ceea ce majoritatea oamenilor nu își dau seama este este un spațiu în care arta, sănătatea, forța corpului, tehnica, gravura, umbrirea și frumusețea sunt toate pe un teren echitabil. Însă, îngrijirea tatuajelor este esențială pentru ca acestea arate bine o perioadă îndelungată.

Un tatuaj este mai mult decât o simplă piesă de artă și un mod de a-ți afirma stilul personal. Tatuajele pot fi un reminder zilnic pentru ceva semnificativ din viața ta, pot comemora un eveniment important sau, pur și simplu, pot fi o formă de auto-exprimare. Însă, din cauza procedurii care necesită inserarea unui ac sub piele, acestea se pot infecta.

Pentru a evita complicațiile, dar și o vindecare corespunzătoare este esențial ai grijă de tatuajul tău. În același timp, dacă îți dorești ca tatuajul tău dureze, îngrijirea este crucială. Iată câteva trucuri care te vor ajuta îți menții pielea sănătoasă și tatuajele intacte.

1. Menține-l curat

Primul pas pentru îngrijirea tatujului este ca acesta fie mereu curat. Tatuajele noi sunt răni proaspete, ceea ce înseamnă trebuie fii atent pentru a preveni infecția. Cel mai important lucru este te asiguri tatuajul este curățat corespunzător prin spălarea ușoară cu apă cu săpun de două ori pe zi, iar mâinile sunt întotdeauna curate înainte de a începe îl cureți.

2. Menține-l hidratat

Pielea uscată poate face ca un tatuaj arate neclar sau decolorat. De aceea este extrem de important menții tatuajul hidratat chiar de la început și să îl hidratezi zilnic, mai ales dacă este pe o zonă a corpului tău, cum ar fi mâinile tale, unde se poate estompa rapid.

3. Folosește protecție solară

Evitați expuneți tatuajele la lumina directă a soarelui, dacă nu este necesar. Tatuajele vindecate, în special cele colorate, se pot estompa la soare, așa atunci când este vindecat complet, asigură-te este acoperit cu un SPF ridicat. Protecția solară este esențială pentru pielea sănătoasă, dar când vine vorba de tatuajul tău, aceasta servește un scop secundar la fel de important: evită ca cerneala se estompeze la soare. Poți utiliza aceeași protecție solară pe care o utilizezi în mod normal, dar trebuie ai grijă  aibă o valoare minimă de SPF 30.

4. Ai grijă de greutatea ta

Modificările semnificative ale greutății tale vor schimba nu doar aspectul corpului tău, ci și aspectul tatuajului tău. Cu cât schimbarea greutății este mai lentă, cu atât va afecta mai puțin tatuajul, așa dacă te îngrași sau pierzi în greutate, încearcă faci această schimbare treptat.

Recomandarea editorului:

Uleiul pentru tatuaje de la Clubman Pinaud oferă un aspect deosebit pielii datorită combinației de ulei de argan și macadonia. Formula profesională cu o compoziție naturală sofisticată, special creată pentru îngrijirea epidermei și pentru o mai bună evidențiere a tatuajelor prin intensificarea pigmenților folosiți. Se absoarbe rapid și acționează ca un tratament cu efect intens de hidratare și nutriție, elimină și previne iritațiile, netezește și catifelează, oferă protecție și un aspect impecabil întreaga zi.

Cum sa mentii frumusetea tatuajelor

 


Text: Andrada Arsenie