Cum sa iti protejezi tenul atunci cand porti masca de protectie

Cum sa iti protejezi tenul atunci cand porti masca de protectie

O dată cu relaxarea măsurilor de sigurană împotriva COVID-19, purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie. Însă, utilizarea acestora pentru perioada mai lungă de timp poate provoca probleme la nivelul tenului. Mulți dintre noi nu am purtat niciodată o mască de protecție și probabil nu știm efectele pe care le poate avea asupra pielii. Însă, obligativitatea purtării măștilor pentru o perioadă îndelungată de timp poate cauza o serie de probleme ale pielii, de la apariția eczemelor până la agravarea acneei.

Pielea are nevoie de spațiu pentru a putea respira, de aceea este important să fim atenți la ceea ce aplicăm pe față înainte de a ne pune măștile, deoarece acestea pot bloca circulația aerului și pot favoriza blocarea porilor și apariția iritațiilor. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți protejezi tenul atunci când porți masca de protecție.

  1. Curăță bine fața atât înainte de purtarea măștii, cât și după utilizarea acesteia. Mediul umed de sub mască poate provoca o acumulare de ulei și transpirație, iar curățarea zonei în profunzime te poate ajuta la prevenirea apariției punctelor negre sau a acneei.
  2. Aplică o loțiune hidratantă cu o formulă ușoară sau, dacă pielea ta este foarte uscată, utilizează o cremă mai densă. Încearcă să eviți cremele pe bază de ulei, deoarece acestea pot fi prea grase pentru piele și pot provoca blocarea porilor și apariția punctelor negre.
  3. Nu uita să aplici o loțiune sau o cremă cu protecție solară. Purtarea măștii nu te va feri de razele soarelui și trebuie să ai grijă ca acestea să nu îți afecteze și mai mult tenul.
  4. Evită să porți machiaj sau fond de ten sub mască. Atunci când porți masca de protecție, pielea ta este dejaî închisă, iar adăugarea unui strat de machiaj este o cale rapidă către apariția coșurilor, iritațiilor sau a punctelor negre. Lasă pielea să respire, iar, în schimb, evidențiază-ți sprâncenele.
  5. Asigură-te că masca îți acoperă nasul și gura perfect, dar ai grijă ca aceasta să nu fie atât de strânsă încât să îți zgârie fața.
  6. Evită produsele cu formule puternice. Probabil nu este cel mai bun moment să folosești produse dure cu tenul, precum cele destinate exfolierii sau retinol. Măștile pot crește sensibilitatea pielii, de aceea este indicat să îți adaptezi rutina de îngrijire a pielii. Caută produse pe bază de ingrediente liniștitoare și ai grijă să ai întotdeauna tenul hidratat.

Text: Andrada Arsenie