Cum sa iti pregatesti pielea pentru epilat!

Cum sa iti pregatesti pielea pentru epilat!

Epilarea cu ceară este o practică foarte căutată, care îndepărtează părul nedorit și menține pielea mai netedă un timp îndelungat. Indiferent dacă dorești să epilezi o zonă mai mică precum sprâncenele sau mustața sau o întindere mai mare, precum picioarele, ceara poate provoca o senzație de disconfort.

Pentru a reduce durerea și a te bucura de cele mai bune rezultate, îți prezentăm câteva trucuri despre cum să îți pregătești pielea înainte de o sesiune de epilat cu ceara.

Exfoliere

Exfoliază ușor pielea cu o zi sau două înainte de epilarea cu ceara, dar există acest procedeu în ziua programării, deoarece îți poate sensibiliza pielea. Exfolierea te ajută să scapi de firele ascunse sub piele și ajută ceara să prindă părul și nu pielea.

Hidratare

Am subliniat mereu că hidratarea pielii este crucială pentru îngrijirea pielii. Așa că hidratează-te bine în zilele premergătoare întâlnirii. Pielea sănătoasă, bine hidratată permite cerii să se desprindă mai ușor. Însă prea multă hidratare ar putea să îngreuneze procedeul epilării, de aceea este indicat să eviți hidratarea în ziua sesiunii de epilare.

Lasă părul să crească

Totul depinde de lungimea firului de păr. Când părul este prea scurt, ceara nu îl poate ridica suficient de bine pentru a-l îndepărta; când este prea lung, previne aderarea la ceară și provoacă mai multă durere. Specialiștii recomandă să fie două-trei săptămâni de creștere sau aproximativ jumătate de centimetru.

Evită expunerea la soare

Razele UV pot agrava starea pielii tale, iar dacă ai pielea sensibilă, ceara poate provoca arsuri. Așadar, asigură-te că eviți expunerea la soare în ziua programării la epilat.

Verifică pielea

Este important să îți verifici pielea înainte de a intra la programare. Rănile sau inflamația trebuie să se vindece înainte de a fi gata de epilat. Dacă ai alunițe sau alte semne, este indicat să le arăți esteticianului pentru a putea fi protejate în timpul procesului de epilare.


Text: Andrada Arsenie