Cum sa iti pregatesti pielea pentru bronz

Cum sa iti pregatesti pielea pentru bronz

Vară, soare, mare și cel mai important, o piele bronzată. Un bronz cu auriu nu numai că face ca pielea ta să pară uimitoare, dar te și ajută să pari mai subțire și să îți ascunzi defectele. Însă, există câteva secrete care te vor ajuta să obții bronzul mult visat.

Vara este aici, iar motivele pentru care iubim soarele sunt nenumărate. Pe lângă faptul că acesta stimulează nivelurile de serotonină (propriul Valium al naturii, dovedit că atenuează anxietatea) și contribuie la producerea de vitamina D, pielea bronzată și strălucitoare se situează pe lista noastră a preferințelor.

Pentru a evita efectele negative ale razelor UV și pentru a obține un bronz sigur există câțiva pași pe care să îi urmărești și care garantează un bronz perfect.

  1. Exfolierea

Cel mai ușor mod de a obține un bronz frumos și de durată este exfolierea. Prin îndepărtarea celulelor moarte din stratul superior al pielii împiedici apariția acneei, iar bronzul va fi uniform și durabil.

  1. O dietă adecvată

Este cunoscut faptul că anumite alimente pot crește factorul natural de protecție al pielii, datorită conținutului ridicat de licopen, propriul SPF al pielii. Acest antioxidant care se regăsește în roșii și în alte fructe și legume roșii și portocalii, poate îmbunătăți protecția solară cu un procent de 33%. Polifenolul este un alt antioxidant care te poate ajuta să obții un bronz natural. Acesta se găsește în ceaiul verde, ciocolata neagră sau în anason.

  1. Nu te supraexpune la soare

Pentru a obține un bronz sănătos și strălucitor, nu exagera cu statul la soare. Deși este o încântare să te relaxezi toată ziua la plajă, cea mai bună modalitate de a te bronza este să o faci treptat, deoarece pielea poate produce melanină până la un punct. După aceea, îți expui pielea la riscul de deteriorare UV și chiar la riscul apariției arsurilor solare.

 

  1. Folosește apa mării

Se spune ca sarea din apa mării te poate ajuta sa te bronzezi mai repede, deoarece atrage lumina soarelui pe piele. Deci, nu îți usuci pielea atunci când ieși din mare si nu te duce direct la dușuri!

  1. Hidratează-te!

Hidratarea pielii este esențială în obținerea unui bronz frumos și de durată. Cu cat pielea este mai uscată, cu atât va dura mai mult să te bronzezi și riști să obții o arsură solară în loc de un bronz strălucitor. Hidratează-ți pielea atât înainte de expunerea la soare, cât și după, utilizând loțiuni hidratante și uleiuri naturale. De asemenea, este important sa bei foarte multă apă pentru a te hidrata din interior.

  1. Protecția solară

Produsele cu protecție solară sunt cele mai bune prietene ale pielii. Contrar credințelor multor fani ai bronzului, te poți bronza chiar și folosind produse cu agenți de protecție solară. De fapt, factorul de protecție solară (SPF) extinde timpul pe care îl puteți petrece la soare fără a suferi deteriorări suplimentare ale pielii

  1. Îngrijire after-sun

După o zi petrecută la plajă este esențial să te ocupi de îngrijirea pielii, indiferent dacă ai suferit arsuri solare sau nu. Căldura, apa de mare sărată, clorul, vântul și nisipul îți lasă pielea uscată și degradată, dar poți diminua efectele negative utilizând o loțiune after-sun. Aceasta va oferi hidratarea necesară pielii, oferind durabilitate bronzului.

 

Recomandarea editorului:

Spray-ul cu protecție superioară la soare (SPF50) Dry Oil, este ideal pentru pielea sensibilă. Datorită spectrului larg de protecție (UVB, UVA, IR [i HEVis), acționează ca un antioxidant specializat și păstrează capacitatea pielii de a se regenera. Acest spray poate fi utilizat atât pentru piele, cât și pentru păr.

Cum sa iti pregatesti pielea pentru bronz

 

 

Un produs eficient este și emulsia Fresh After- sun, care este esențială pentru revigorarea pielii după expunerea la soare. Formula sa conține agenți activi calmanți, VDR și agenți de bronzare care ajută la menținerea confortului optim al pielii, dar și al unui bronz de durată. Totodată, emulsia hidratează și oferă o senzație de răcorire.

Cum sa iti pregatesti pielea pentru bronz


Text: Andrada Arsenie