Cum sa iti pastrezi aspectul moale si sanatos al buzelor tale

Cum sa iti pastrezi aspectul moale si sanatos al buzelor tale

La fel ca ochii, buzele noastre sporesc atractivitatea feței. Buzele roz pot lumineze chipul oricui și pot adauge o atingere caldă și prietenoasă zâmbetului. Tenta rozalie de pe buze este un semn al sănătății și, prin urmare, trebuie acordăm o atenție adecvată pentru a păstra această culoare.

Menținerea buzelor netede și hidratate este o necesitate în timpul sezonului de vară. Suntem obișnuiți cu efectele temperaturilor înalte, precum deshidratarea. Poate , de obicei, încercăm ne protejăm pielea de impactul razelor ultraviolete dăunătoare ale soarelui printr-o protecție solară, dar pielea mai moale a buzelor noastre este adesea lăsată fară scut de protecție. Nici nu ne dăm seama buzele noastre au nevoie de protecție solară. Și pentru buzele sunt partea cea mai delicată a feței noastre, pentru nu au glande care secrete ulei, hidratarea externă este foarte importantă pentru a le menține sănătoase.

Totodată, din cauza poluării și din cauza utilizării produselor cosmetice dure, buzele tind se întunece și își piardă frumusețea naturală în timp. Pentru a-și recăpăta culoarea și frumusețea naturală, iată câteva sfaturi care te vor ajuta redobândești aspectul moale, plăcut și sănătos al buzelor tale.

1. Exfoliere

Exfolierea buzelor este importantă pentru a te asigura acestea rămân sănătoase și moi. Celulele pielii suferă un proces constant de înlocuire. Acesta este procesul care păstrează pielea moale și suplă. Dar atunci când stratul de celule moarte nu este îndepărtat, buzele își pierd aspectul sănătos. Utilizarea săptămânală a unui scrub pentru buze, îți va menține buzele frumoasă, numai bune de sărutat.

2. Hidratare

Uscăciunea și buzele crăpate provoacă buze închise la culoare și pigmentate. Păstrează un balsam pentru buze întotdeauna la îndemână și aplică-l frecvent pe tot parcursul zilei. De asemenea, este indicat aplici balsam de buze înainte de a aplica rujul, mai ales dacă este mat, pentru acesta tinde să usuce buzele. Pentru a menține hidratarea buzelor pe timpul nopții, poți aplica vitamina E înainte de culcare.

3. Protecție SPF

Buzele au o cantitate mai mică de glande care secretă sebum și nu au capacitatea de a crea melanină naturală de filtrare solară. Acst lucru înseamnă nu au nici o protecție. Expunerea la razele dure ale soarelui poate provoca înnegrirea buzelor. Razele UV au același efect dăunator asupra buzelor tale ca și asupra pielii. De aceea, utilizarea produselor pentru buze care conțin SPF este foarte importantă pentru menținerea nuanței roz a buzelor.

4. Evită  îți muști buzele

Obiceiul de a mușca buzele trebuie evitat, deoarece există riscul de a le deteriora. Totodată, saliva are tendința de a usca și mai mult, iar specialiștii ne sfătuiesc nu lingem buzele pentru a le menține ude, deoarece în timpul procesului se deshidratează și mai mult.

5. Masaj

Maseazăți buzele în mod regulat cu cremă hidratantă sau cu iaurt pentru a îmbunătăți culoarea buzelor. Acest lucru îmbunătățește circulația sângelui în buze și te asigură  acestea obțin nutrienții și hidratarea necesară unui aspect sănătos.


Text: Andrada Arsenie