Cum sa iti ingrijesti parul grizonant?

Cum sa iti ingrijesti parul grizonant?

Pe măsură ce trece timpul, părul bărbaților începe își piardă pigmentul și devină grizonant. Acest lucru nu trebuie te sperie, dar ar trebui iei în considerare o schimbare în rutina ta zilnică de îngrijire.

Părul grizonant pune presiune pe bărbați, mai ales pe bărbații care își doresc să își păstreze aspectul tineresc. Însă reprezentații sexului tare își permit luxul de a lăsa procesul de îmbătrânire să își ia cursul natural, mai ales pentru părul gri face bărbații arate distinși, înțelepți, interesanți și uneori chiar sexy.

Părul grizonant este rezultatul unei reduceri a producției de melanină. Pe lângă faptul că părul tău devine cenușiu, scăderea  melaninei face părul mai subțire și mai greu de gestionat. Așadar, dacă te confrunți cu părul cenușiu, trebuie să faci câteva modificări în rutina de îngrijire pentru a te asiguranoua ta înfățișare de argint arată impecabil.

1. Alege o tunsoare potrivită

Dacă părul tău este încă gros, în ciuda faptului că devine cenușiu, ai o mulțime de opțiuni cu privire la cum să-l tunzi și să-l aranjezi. Una din tunsorile care avantajează bărbații cu părul ca de argint este cea clasică, conservatoare. Dacă îți dorești totuși ceva mai extravagant, poți opta pentru o tunsoare cu mai multă textură, precum cea a lui George Clooney.

2. Folosește produse de styling

Deoarece părul grizonant își pierde strălucirea naturală, din cauza lipsei de melanină, este recomandată folosirea produselor semi-mate pentru părul gri, care adaugă un luciu natural. Un astfel de produs este și uleiul pentru păr. Acesta înmoaie și hidratează părul, în timp ce aranjează firele rebele.

3. Nu șampona frecvent

O șamponare prea frecventă îndepărtează uleiurile naturale care dau viață parului tău. Trebuie doar să îți speli părul de câteva ori pe săptămână. Acest lucru este valabil în special pentru bărbații cu părul gri, deoarece este mai deshidratat.


Text: Andrada Arsenie