Cum sa iti ingrijesti barba

Exista nenumarate modalități cum să îti ingrijesti barba cu succes. Este important să acorzi atenție sporită bărbii. Atent îngrijită, barba îți va reda un chip luminos și curat. O barbă îngrijită se deosebește instant de o barbă nesănătoasă și diferențele sunt evidente. O barbă sănătoasă este hidratată, moale și ușor de stilizat. Trebuie să fiți conștienți de etapele necesare îngrijirii bărbii, pentru a nu vă confrunta cu simptomele unei bărbi nesănătoase, precum mâncărimi sau vârfuri despicate.
Din fericire, în ziua de astăzi, există nenumărate tehnici solide pe care le puteți folosi pentru a obține o barbă îngrijită. Acest lucru presupune utilizarea unor produse pentru barbă de calitate și schimbarea regimului de îngrijire a bărbii pentru a maximiza beneficiile.

Așadar, fie că ești un purtător mândru de barbă sau te confrunți cu o barbă uscată, ce îți provoacă mâncărimi, iată câteva sfaturi de îngrijire, al căror rezultat implică o hidratare de durată a părului facial:

1. Tăiați barba des cu foarfeca

Pentru început, tratează-ți barba ca pe propriul păr. Dacă ai o barbă medie sau chiar lungă, pune mâna pe un pieptene și piaptănă barba în sus, apoi în jos, așa cum este de obicei. Acum este momentul să observați ce fire de păr ies în evidență, pentru a fi tăiate cu foarfeca pentru barbă. Aceasta este o modalitate bună de a-ți verifica barba de fire rigide, care nu sunt la fel de moi și flexibile precum celelalte. Respectând acest prim pas, barba va căpăta un aspect echilibrat, toate firele fiind în perfectă armonie.

 

Cum sa iti ingrijesti barba

                      Foarfeca barba si mustata The Bluebeards Revenge, 39,00 RON

 

2. Spălați barba zilnic

Aceasta este o etapă importantă din varii motive. În primul rând, este important să urmezi etapa de curățarea în profunzime a tenului, pentru că umiditatea este necesară pentru fiecare fir de păr. În al doilea rând, spălarea feței în profunzime îndepărtează excesul de ulei care compromite sănătatea fiecărui fir de păr. Dacă utilizați săpun, alegeți unul hidratant, special pentru barbă, pentru a nu o usca. Vă recomandăm săpunul de la Barber Mind, ”BE POP„ care hrănește tenul și îngrijește părul, conferindu-i acestuia un parfum plăcut de fructe. Săpunul pentru barbă Barber Mind BE POP este ideal pentru folosirea zilnică, curățând barba și pregătind-o pentru aplicarea uleiului de barbă.

Cum sa iti ingrijesti barba

   Săpun pentru barbă, BARBER MIND BE POP, 85,00 RON

 

3. Aplicați balsam sau uleiuri pentru barbă de 2 ori pe zi

De două ori pe zi, trebuie introdusă în ritualul de îngrijire al bărbii aplicarea unui balsam sau ulei pentru barbă. Acesta este cel mai important pas. Aceste produse pătrund în firele de păr, hrănindu-le cu diferite vitamine și nutrienți. Firele de păr, la rândul lor, se relaxează și obțin o strălucire sănătoasă. Barba devine instant stilizată și părul facial devine moale și flexibil. Este la alegerea fiecăruia ce tip de produs aplicați, fie că acesta este un ulei de barbă sau balsam. Gama Barber Mind ”BE POP” ce include ulei și balsam este recomandarea noastră de încredere. Balsamul Be Pop este ideal pentru că hrănește, hidratează și stilizează până la cele mai dificile bărbi. Cuprinde în compoziția sa celebrul ulei japonez Tsubaki, ulei de menta, ulei de lavandă și ulei de rozmarin ce hidrateaza si calmeaza pielea iritată, având un rol antiseptic. Toate aceste uleiuri aduc pielii o notă fresh și răcoritoare. Dacă doriți să mergeți pe mâna uleiului, uleiul Be Pop este alegerea noastră. Are în compoziția sa 5 uleiuri esențiale pentru îngrijirea bărbii, dintre care se remarcă în mod special uleiul de argan cu un parfum lemnos și un dram de rozmarin. Acest ulei oferă bărbii o strălucire sănătoasă, lasă firele de păr netede și moi, hidratează firul de par și îi oferă un miros plăcut lemnos care amintește de o grădină mediteraneană primăvara.

Odată aplicat produsul de îngrijire, trebuie să masați barba în întregime, pentru ca produsul să își facă efectul de hrănire a pielii uscate. Puteți folosi chiar și un pieptene pentru a distribui produsul pe întreaga suprafață a firului de păr.

4. Pieptănați și periați barba

Răsfățul oferit bărbii continuă cu pieptănatul. Un pieptene de barbă distribuie eficient orice produs. Acum este momentul pentru a verifica barba încă o dată, înainte de a o peria la loc.

 

5. Stilizați barba

Trebuie inclus în ritual și pomada pentru stilizare deoarece aceasta oferă un control total asupra stilului tău de barbă. De asemenea, pomadele sunt încărcate cu ingrediente hrănitoare care înmoaie și protejează părul cât și pielea de dedesubt. Pomada Iron Clay de la Barber Mind este cea în care ne punem încrederea. Este un produs de styling cremos pe bază de apă, fiind astfel foarte ușor de îndepărtat. Ceara de păr Barber Mind Iron Clay este îmbogățită cu ulei tsubaki ce are rolul de a menține în permanență firul de păr hidratat și un scalp sănătos fără iritații. Începe stilizarea cu o cantitate mică de pomadă, pe care o aplici pe barbă, ținta principală fiind rădăcinile. Mișcare ar trebui să înceapă de sub bărbie în sus. Apoi, netezește barba la loc cu mâinile și un pieptene.

 

Cum sa iti ingrijesti barba

                                         Pomadă finiș mat, BARBER MIND IRON CLAY, 85,00 RON

 


Photos source: Google