Cum sa iti exfoliezi corect tenul?

Cum sa iti exfoliezi corect tenul?

Un ten frumos și luminos are nevoie de o îngrijire adecvată. Iar unul dintre cei mai importanți pași din rutina de îngrijire este exfolierea tenului. Exfolierea este unul dintre cei mai importanți pași în îngrijirea tenului, pentru te ajută  scapi de impurități și de imperfecțiuni. Însă, dacă nu este realizat corect, poate duce la probleme serioase ale pielii, precum roșeață, iritații sau sensibilizare. Există câteva lucruri importante pe care trebuie le știi despre exfoliere înainte începi acest procedeu.

Ce este exfolierea?

Exfolierea este o tehnică de îngrijire a pielii care îndepărtează celulele moarte din stratul superior al pielii. Prin îndepărtarea acestui strat de impurități, pielea devine luminoasă, iar produsele de îngrijire se absorb mai bine, devenind astfel mai eficiente. De asemenea, exfolierea poate ajuta la îmbunătățirea texturii și la curățarea porilor. Deși pielea ta elimină în mod natural celulele moarte, procesul va necesita cel puțin treizeci de zile. În plus, acest procedeu natural nu garantează toate celulele moarte ale pielii se vor elimina complet. Cu cât petreci mai mult timp în aer liber, cu atât stratul pielii moarte devine mai gros. De-a lungul timpului, acest lucru poate duce la patch-uri fulgiante și la pori încărcați, crescând sensibilitatea la acnee și puncte negre.

Tipuri de exfoliere

Înainte de a experimenta tehnica exfolierii trebuie decizi ce tip de exfoliere are nevoie tenul tău. Există două tipuri de exfoliere: mecanică și chimică. Exfolierea mecanică (uneori numită exfoliere fizică)  este cea mai comună metodă practicată. Aceasta reprezintă procesul de utilizare a unui agent de curățare, precum scruburile, bureții și serviciile de dermapeeling. Pe de altă parte, exfolierea chimică este metoda care folosește ingrediente, precum acizi alfa sau beta hidroxi, pentru a îndepărta celulele moarte. Popularitatea acestui procedeu a crescut în ultimii ani, pentru  exfoliantii chimici sunt mai blânzi și mai eficienți decât formulele fizice obișnuite.

Cât de des trebuie ți exfoliezi tenul?

Ca și în cazul consumului de apă, nu există o regulă despre cât de des trebuie îți exfoliezi tenul. Totul depinde de necesitățile pielii tale, dar și de tipul tău de ten. Dacă ai tenul sensibil ar trebui îți exfoliezi pielea cu un prosop cald, umed sau cu un exfoliant chimic ușor, cu procente mai mici de ingrediente active. Acest procedeu trebuie realizat o dată sau maxim de două ori pe săptămână. În cazul tenului gras, te poți exfolia de până la cinci ori pe săptămână, pentru pielea ta are o toleranță mai mare. Iar pentru tenul normal și mixt este indicat se realizeze exfolierea de maxim trei ori pe săptămână. În concluzie, exfolierea regulată poate accelera capacitatea naturală a corpului de a elimina pielea moartă și de a te asigura pielea rămâne netedă și curată în fiecare zi. Exfolierea poate îmbunătăți, de asemenea, aspectul pielii și, în cele din urmă, stima de sine și aspectul general.

Recomandarea editorului: Gelul exfoliant Skeyndor Resurfacing Peel Cleansing Gel îmbunătățește și intensifică regenerarea celulară. Datorită ingredientelor active, alfa hidroxi acizi și peptide biologice, ajută la curățarea, îngrijirea și întreținerea tenului, îndepărtând eficient celulele moarte din stratul superior al pielii.


Text: Andrada Arsenie