Cum sa iti alegi forma unghiilor?

Cum sa iti alegi forma unghiilor?

Numele formei unghiilor nu este tocmai complicată, pătrat, oval, balerină, dar alegerea celei potrivite poate fi. De la forma de bază la stiletto, schimbarea formei unghiilor poate modifica întregul model al manichiurii.

În timp ce o culoare elegantă îți poate transforma unghiile, orice manichiuristă îți va spune și forma este importantă. Forma unghiilor are propria personalitate și întregește aspectul manichiurii tale. Considerată baza oricărei manichiuri bune, forma unghiilor este baza pentru crearea unor modele fabuloase. Pe lângă faptul îți completează alegerea culorii sau a designului, forma potrivită  poate flata întreaga mână și o poate face pară mai atractivă.

De la alungirea degetelor scurte la accentuarea unghiilor frumoase, forma manichiurii tale are mai multă putere decât ai putea crede. Ca atare, alegerea celei mai bune forme a unghiilor pentru degetele tale este o sarcină importantă pe care nu trebuie o treci cu vederea. Forma care ți se potrivește trebuie aleasă în funcție de anumite criterii. Atunci când îți alegi forma este esențial te familiarizezi cu diferitele opțiuni disponibile. Deși există multe siluete și variante oferite, există cinci forme cheie pe care ar trebui le cunoști. Pătrat, rotund, oval, migdală și coffin sunt formele esențiale. Pentru a determina cu exactitate care este stilul cel mai potrivit pentru tine, va trebui iei în considerare forma degetului, lățimea patului de unghii și lungimea unghiilor. Iată care sunt criteriile în funcție de fiecare formă.

Migdală

Unghiile în formă de migdale au laturi subțiri, care devin conice spre capăt și au vârful rotunjit. Deși această formă elegantă nu va funcționa pe unghiile scurte, ea arată minunat pe lungimi mai lungi. Datorită formei sale alungite, silueta se potrivește în mod natural paturilor lungi și subțiri. Unghiile cu forma migdală sunt, de asemenea, ideale pentru subțierea degetelor groase și pentru a crea aspectul mâinilor subțiri.

Cum sa iti alegi forma unghiilor?

Rotunde

Dacă îți dorești creezi aspectul degetelor mai lungi, dar vrei îți păstrezi unghiile scurte, ar trebui optezi pentru o formă rotundă. Unghiile rotunde, care prezintă o lungime scurtă cu o margine curbată natural și sunt perfecte pentru alungirea subtilă a degetelor scurte și groase. Forma poate fi folosită și pentru a face paturile late de unghii pară mai subțiri și mai lungi. Totuși, chiar dacă ai patul unghial îngust, nu trebuie excluzi forma rotundă. Silueta simplă nu este doar clasică, ci și versatilă. Această formă este perfectă pentru doamnele care nu au timp pentru salon, pentru sunt ușor de întreținut acasă, iar aspectul lor delicat le face ideale pentru orice culoare a ojei.

Cum sa iti alegi forma unghiilor?

Pătrate

La fel ca forma rotundă, unghiile pătrate sunt perfecte și pentru unghiile mai scurte. Caracterizată prin margini drepte și un vârf pătrat, această formă de unghie pare îngrijită și elegantă. Unghiile în formă pătrată sunt deosebit de măgulitoare pentru cele cu mâini subțiri și degete lungi și subțiri. De asemenea, această formă este versatilă și ușor de întreținut.

Cum sa iti alegi forma unghiilor?

Balerină

Una dintre cele mai frumoase forme pentru iubitoarele de unghii lungi și pentru cele cu patul unghial îngust este forma de balerină. Acest stil de unghii poartă numele siluetei sale, care seamănă cu un papuc de balet. Forma elegantă este lungă și îngustă. De asemenea, se ascuțește dramatic spre final, înainte de a termina cu un vârf pătrat. În timp ce designul sofisticat și nervos atrage multe femei, doamnele ar trebui încerce această formă numai dacă unghiile lor sunt lungi și rezistente. Este posibil ca unghiile scurte și casante nu poată suporta această formă. Alternativ, puteți încerca aspectul cu unghii acrilice. Deși designul îndrăzneț va necesita multă întreținere, aspectul său atunci când este asociat cu nuanțe neutre palide și lacuri mate, merită efortul.

Cum sa iti alegi forma unghiilor?

Oval

Datorită abilităților lor de alungire, unghiile cu forma ovală sunt ideale atât pentru paturile unghiale scurte, cât și pentru cele late. Forma medie spre lungă, care se termină într-un semicerc, este similară cu stilurile de migdale, doar au un aspect mai delicat. Rezultatul este o formă feminină a unghiilor, care ajută degetele groase pară mai subțiri și degetele scurte arate mai lungi. Deși nu veți avea nevoie de unghii foarte lungi pentru a realiza o formă ovală, veți avea nevoie de puțină lungime. Câțiva milimetri de margine liberă care depășesc vârful degetului ar trebui fie de ajuns.

Cum sa iti alegi forma unghiilor?


Text: Andrada Arsenie