Compania din Romania care va produce dezinfectant de maini

Compania din Romania care va produce dezinfectant de maini

Cel mai mare producător de cosmetice din România, Farmec Cluj-Napoca, a solicitat Ministerului Sănătății aprobarea pentru a începe producerea de dezinfectant de mâini la Cluj, cu scopul de a încetini răspândirea COVID-19, alăturându-se luptei împotriva virusului alături de gigantul francez LMVH, care deține Christian Dior sau Louis Vuitton. Compania românească își va folosi capacitatea pentru a produce această materie esențială pentru sănătatea publică din România în această perioadă.

Reprezentanții companiei au declarat că producția dezinfectantului se va materializa peste cel puțin 5 săptămâni, fiind nevoie în prealabil de realizarea unor teste de eficacitate care vor începe în această săptămână și vor dura 4-5 săptămâni. De asemenea, pentru a continua procedurile necesare, Farmec trebuie să aștepte avizele oficiale pentru produsele dezinfectante pentru suprafețe de la Comisia de Biocide în zilele următoare.

”Vom reveni cu informații, atunci când vor fi asigurate toate condițiile pentru a da curs inițiativei. Momentan, aceasta este prioritatea numărul 1 a companiei Farmec”, a susținut producătorul de cosmetice pentru wall-street.ro.