Beneficiile serumurilor faciale

Beneficiile serumurilor faciale

Conceput pentru a hrăni, proteja și hidrata pielea, un ser pentru față este un pas extraordinar pentru îngrijirea tenului. Îngrijirea tenului poate fi complicată, iar cu atâtea produse cosmetice nici nu mai știi ce alegi. Însă un lucru este cert. Există un anumit produs care nu trebuie lipsească niciodată din trusa ta: serumul facial. Acesta este eficient pentru combaterea mai multor probleme de îngrijire a pielii. Și are multiple beneficii asupra pielii tale.

Ce este serumul facial?

Serumul facial este un concentrat de ingrediente active, care vizează probleme specifice de îngrijire a pielii. Ingredientele din compoziția serumurilor sunt puternice și sunt alcătuite din molecule mai mici. Nivelul ingredientelor active este mai mare decât în cazul unei creme de față obișnuite, deoarece uleiurile și ingredientele mai grele au fost eliminate. Așadar, în timp ce acestea din urmă ar putea avea aproximativ 10 % din ingrediente active, serumurile au 70 % sau mai mult! Conceptul unui ser se bazează pe cantitățile mai mari de molecule active care vor pătrunde potențial pe suprafața pielii pentru o eficacitate optimă. De asemenea, datorită concentrației mai mari, este nevoie de o perioadă mai scurtă de timp pentru a vedea rezultatele vizibile.

Beneficiile serumului facial

Se absoarbe rapid

Serumurile au formule mai ușoare de îngrijire a pielii decât cremele hidratante. Vâscozitatea mai subțire permite acestora fie absorbite mai ușor în piele.

Calmează pielea

Serumurile, cu preparatele lor ușoare, sunt adesea mai bune pentru persoanele cu tipuri de piele predispuse la acnee sau grase. De asemenea, acestea calmează pielea sensibilă și scad riscul de inflamație, roșeață și uscăciune.

Efect antirid

Unele serumuri de față conțin ingrediente, precum retinol, care pot ajuta la reducerea aspectului liniilor fine și a ridurilor. Acestea au beneficii vizibile, precum reducerea uscăciunii, a cearcănelor și a liniilor fine. Totodată, serumurile protejează pielea de radicalii liberi și daunele viitoare. Produsele pe baza vitamina C, vitamina E, acid ferulic, ceai verde, resveratrol și astaxantină ajută la prevenirea daunelor oxidative cauzate de lumina ultravioletă (UV) și poluare, ceea ce poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii și la riduri.

Un ten mai puțin gras

Datorită formulei sale mai ușoare, care se absoarbe mai repede decât orice cremă, serumurile mențin pielea hidratată fără a lăsa pielea grasă. Din acest motiv glandele sebacee nu vor mai produce mult sebum, iar tenul nu va mai fi la fel de gras. De asemenea, datorită consistenței apoase, aceste produse de îngrijire nu încarcă porii, iar tenul va fi mai curat și mai luminos.

Recomandarea editorului:

Serumul Antiox Glowing de la Skeyndor, pe care îl puteți găsi pe shopul online, www.getts.shop, are o acțiune antioxidantă triplă. Datorită conținutului de vitamina C, extract de rodie și acai, acesta acționează ca un scut împotriva îmbătrânirii tenului, oferă luminozitate tenului și îmbunătățește producția de colagen.


Text: Andrada Arsenie