Antrenamente pentru minte

Mai fericit, mai putin stresat, cu o memorie mai buna, sportul iti poate oferi orice vrei. Trebuie doar sa alegi exercitiile potrivite.

Antrenamentele si efortul fizic ajuta corpul sa elibereze dopamina in creier, o substanta de care creierul se foloseste pentru a transmite sentimentul de placere, de fericire. Pe langa efectul de moment, cercetatorii Les Mills au descoperit beneficii pe termen lung, coreland tipul de antrenament cu abilitatile cognitive imbunatatite.

Fiecare tip de exercitii afecteaza in mod direct zone diferite ale creierului, aducand schimbari in functii mentale specifice. Astfel, daca vrei sa imbunatatesti ceva in modul cum gandesti, te poti orienta catre anumite tipuri de antrenamente.

Exercitiile cu greutati sunt bune pentru a stimula abilitatea de a construi rationamente complexe. Ajuta la indeplinirea mai multor sarcini in acelasi timp (multitasking) si la solutionarea problemelor.

Yoga ajuta la eliberarea de stres, frica, anxietate si griji. Practica aduce cu sine relaxarea mintii, imbunatatirea respiratiei si eliberarea energiei emotionale. De asemenea, ne invata sa fim sensibili la fiecare traire si stare, prezenti si conectati.

Antrenamentele de tip HIIT sunt foarte bune pentru a reglementa apetitul si a inabusi poftele, inclusiv dependentele. Conform specialistilor, antrenamentele de intensitate sporita, pe intervale, reduce nivelului hormonului care ii induce creierului senzatia de foame.

Cardio este legat de hipocampus, acea portiune a creierului care controleaza, printre altele, memoria. Antrenamentele variate care includ si cardio au numeroase beneficii, printre care cresterea puterii de concentrare, reducerea depresiei si imbunatatirea activitatii creierului.

Practicarea sporturilor care implica efort fizic influenteaza multiple zone ale creierului. Astfel, este stimulata capacitatea de concentrare, constientizarea spatiului din jurul nostru si abilitatea de a indeplini mai multe sarcini.

O minte sanatoasa se poate dezvolta cel mai armonios intr-un corp sanatos. Ne-a spus-o, de-a lungul vremii, mottoul din latina „mens sana in corpore sano“, folosit de majoritatea institutiilor internationale din domeniul sanatatii, si ne-o spun si oamenii de stiinta, care descopera tot mai multe conexiuni intre exercitiile fizice si bunastarea mentala.

Abdo fitness shaping gel
Gel special creat pentru a ajuta la reducerea grasimii de pe abdomen. Are in compozitie ingrediente active testate pe barbati, pentru a reduce colesterolul rau, receptorii din celulele grase, responsabili cu acumularea de grasime in zona abdominala. Are o textura light, fresh non-grasa. Aplicati o cantitate generoasa de produs dimineata si seara pe zona abdominala, cu miscari circulare de masaj. Produsul are efect termic, crescand temperatura corporala.