American Independent Film Festival revine in Bucuresti

American Independent Film Festival revine in Bucuresti

În ciuda contextului pandemic, American Independent Film Festival revine cu cea de-a 4a ediție. Așadar, între 14 și 20 septembrie, în cadrul festivalului, vor fi prezentate filme independente americane recente, lansate în circuitul marilor festivaluri din lume ca Sundance, Cannes, New York, Veneția, Toronto. De asemenea, vor avea loc proiecții speciale și întâlniri online cu regizori consacrați și debutanți.

American Independent Film Festival are loc de obicei primăvara, însă, din cauza pandemiei de coronavirus, acesta a fost amânat și se va desfășura între 14 și 20 septembrie. Proiecțiile din cadrul festivalului vor avea loc la Muzeul Național de Artă al României, Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, Deschis Gastrobar, Mercato Kultur, Cinema drive-în Militari Shopping și Event Park Snagov. Toate evenimentele se vor derula în conformitate cu normele sanitare impuse de autorități.

Ediția de anul acesta a American Independent Film Festival este și una dintre cele mai bogate în premiere absolute pe marele ecran în România. Selecția din acest an cuprinde filme premiate, care au făcut istorie la festivaluri importante precum Sundance, Telluride sau Toronto, drame solicitante, dar și comedii ieşite din comun ce atestă vitalitatea unui cinema situat în afara convențiilor hollywoodiene. Din proiecțiile care vor avea loc, fac parte și titlurile GIVE ME LIBERTY, SOUND OF METAL sau HONEY BOY.

De asemenea, așa cum ne-am obișnuit, în cadrul festivalului vor fi prezenți invitați de marca din cinematografia americană. Dat fiind situația actuală determinată de pandemie și restricțiile de călătorie, întâlnirile vor avea loc în spațiul virtual. Printre invitați se numără: Benh Zeitlin, Kirill Mikhanovsky, Pacho Velez.

Programul proiecțiilor și noutăți despre filmele și evenimentele din festival sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului: filmedefestival.ro, precum și pe paginile de social media ale American Independent Film Festival, iar biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

Inspirată de curajul tematic și de încărcătura socială a filmelor americane independente, American Independent Film Festival donează toate încasările care îi revin din vizionările filmelor către programele de lectură pentru copii defavorizați organizate de Asociaţia OvidiuRO.

 American Independent Film Festival revine in Bucuresti


Text: Andrada Arsenie