5 pasi esentiali pentru intretinerea perciunilor

5 pasi esentiali pentru intretinerea perciunilor

De-a lungul anilor, perciunii au oscilat de la un stil esențial la unul aproape inexistent. În ziua de astăzi, este alegerea fiecărui bărbat ce stil abordeze și cum își poarte perciunii. Însă, este important știi cum obții un astfel de aspect și cum ar trebui îți îngrijești perciunii.

Indiferent dacă sunt aranjați în mod conservator până la urechea medie sau mai lungi, perciunii există dintr-un motiv: ajută la echilibrarea caracteristicilor feței. Însă, aceștia au întotdeauna nevoie de atenție. Chiar dacă de multe ori bărbații nu realizează importanța perciunilor, ei pot strica întreg aspectul. La fel ca barba tunsă neregulat, și perciunii pot oferi un aspect neîngrijit. De aceea este important știi care este lungimea potrivită și cum anume îi îngrijești.

Tunsul

Tunderea perciunilor este o parte importantă a oricărei tunsori bune, dar s-ar putea fie nevoie de un pic de stilizare și între vizitele la frizer. Perciunii ar trebui să-i tunzi atunci când încep devină stufoși, indiferent daca este vorba de fiecare tunsoare sau între vizitele la salon. În plus, nu ar trebui existe o relație inversă între tunsoarea de pe părțile laterale și perciuni. Cu alte cuvinte, perciunii lungi și stufoși nu ar trebui asociați cu laterale scurte și curate ci invers.

Stilul

Pentru multe tunsori, de la scurte până la medii, cea mai bună modalitate de a acoperi lipsa creșterii perciunilor este de a estompa sau de a-i „reduce”. Conicitatea sau tunsoarea taper poate varia de la subtil la sever, în funcție de stilul preferat. Oricum, creează un sentiment de individualitate într-o coafură obișnuită și camuflează lipsa unor perciuni „bogați”.

Creșterea

Presupunând nu ai avut perciuni până acum, daca intenționezi îți schimbi lookul, trebuie ai răbdare. Lasăți barba crească în mod natural pentru o perioadă considerabilă de timp, zicem patru săptămâni, fără ți pese de cum arată. Odată ce pare plină și densă, atunci puteți trece la următorul pas. Acela de a-ți tunde și îngriji perciunii.

Lungimea

Perciunii încadrează fața. Din acest motiv, determinarea lungimii perciunilor ar trebui se bazeze pe două lucruri: forma feței și personalitatea. Lungimile pot varia oriunde de la scurt (partea de sus a urechii), extra-lung (partea de jos a urechii), sau oriunde între ele. În principiu, există o regulă în ceea ce privește alegerea lungimii acestora: perciunii mai scurți se potrivesc bărbaților cu fețe mai lungi, iar perciunii mai lungi se potrivesc celor cu fețe scurte.

Îngrijirea

Nu în ultimul rând este întreținerea. Uleiurile pentru barbă sunt făcute special pentru a promova creșterea părului facial, pentru a menține volumul și sănătatea. De aceea este indicat masezi perciunii cu ulei de barbă la fiecare câteva zile. Un alt pas important în îngrijirea perciunilor este pieptănarea. Acest lucru încurajează perciunii crească într-un mod uniform și organizat.

Recomandarea editorului: Uleiul de barbă BeBop Beard Oil oferă bărbii hidratare și strălucire, lăsând firele de păr moi și netede. Acesta se remarcă prin textura sa non uleioasă, alcătuită din uleiuri esențiale 100% obținute prin presare la rece și prin proprietățile sale hrănitoare, antistres, relaxante.


Text: Andrada Arsenie