5 coafuri retro actuale si in 2020

5 coafuri retro actuale si in 2020

Coafurile retro au fost întotdeauna un reper de inspirație pentru trendurile actuale. O astfel de coafură îți poate aduce un aspect diferit și te poate face remarcată în orice ocazie. Noi am adunat pentru tine câteva coafuri din secolul al XX-lea pentru a descoperi coafurile din trecut care sunt actuale și în 2020.

Inovația, tehnica și abilitatea tunsorilor de odinioară face ca aceste stiluri treacă testul timpului. Aceste coafuri de modă veche nu au ieșit niciodată din tendințele femeilor. Aspectul lor elegant poate fi regăsit și în tendințele actuale. Deși știm moda revine, același lucru se întâmplă și cu trendurile în materie de coafură. De la coafuri afro pline de textură la tunsori simple, ți-am pregătit cinci coafuri vintage care au revenit în tendințe anul acesta.

1. Accesorii din mătase

Încă din 1950, femeile au găsit modalități interesante de a-și face coafurile mai interesante. Eșarfa de mătase înfășurată în jurul bazei cocului au revenit la modă și în 2020.

 5 coafuri retro actuale si in 2020

2. Bucle lejere

În anii ’70 femeile au renunțat la coafurile scurte, iar buclele lungi au fost la modă. Complimentând epoca, buclele libere de plajă au devenit un stil preferat printre femeile mai tinere. Acest stil este încă printre favorite și anul acesta.

 5 coafuri retro actuale si in 2020

3. Afro

Spectaculoase și pline de textură, coafurile afro au fost o revelație în anii ’70. Acest stil de coafură a revenit la modă încă din 2019 și continuă  facă furori.

 5 coafuri retro actuale si in 2020

4. Sleek bob

În timp ce părul creț a dominat anii ’80, și părul drept a avut parte de momentul lui de glorie. Caafurile elegante și netede au fost considerate un must-have, în special cele care au fost tăiate cu precizie și cele care au avut breton. Sleek bob a revenit în tendințe în 2020, fiind purtat cu mândrie de multe celebrități.

 5 coafuri retro actuale si in 2020

5. Împletituri franțuzești

Celebre în anii ’40, împletiturile franțuzești sunt o revelație și în 2020. Elegante și versatile, aceste împletituri sunt ușor de realizat.

 5 coafuri retro actuale si in 2020


Text: Andrada Arsenie