Premiile Oscar 2021 amanate din cauza pandemiei

Premiile Oscar 2021 amanate din cauza pandemiei

Din cauza pandemiei de Covid-19, cel mai mare eveniment dedicat industriei cinematografice a fost amânat. Deși programată inițial pe 28 februarie 2021, Gala premiilor Oscar a fost amânată până pe 25 aprilie 2021.

Pentru prima dată în 40 de ani, Academia de Artă și Științe Cinematografice a decis amânarea decernării premiilor Oscar cu două luni. Această decizie a fost luată în contextul pandemiei și este a patra oară când se întâmplă acest lucru în istoria evenimentului. Prima dată, Premiile Oscar au fost amânate în 1938, după inundații masive ce au avut loc în Los Angeles. In 1968, au fost amânate după asasinarea doctorului Martin Luther King, Jr., și din nou în 1981, în urma unei tentative de asasinat asupra președintelui Ronald Reagan.

Unul dintre motivele amânării Premiilor Oscar este faptul că, din cauza pandemiei de Coronavirus, majoritatea filmelor și-au amânat lansarea.  Totodată, din dorința de a oferi producătorilor șansa de a-și termina filmele și de a le lansa fără a fi penalizați, perioada de eligibiltate a fost extinsă până pe 28 februarie 2021.

„De mai bine de un secol, filmele au jucat un rol important în viața noastră. Ne-au oferit alinare, inspirație și distracție în perioadele cele mai dificile. Ceea ce au făcut, cu siguranță, și anul acesta. Premiile Oscar din 2021 și deschiderea noului nostru muzeu, care va avea loc în aceeași perioadă, vor marca un moment istoric, unind fanii din întreaga lume prin intermediul cinematografiei.”, au declarat președintele Academiei, David Rubin și directorul general al Academiei, Dawn Hudson.


Text: Andrada Arsenie