Povestea cafelei Barbera

Povestea cafelei Barbera

Cafeaua este una dintre cele mai răspândite băuturi și pentru milioane de oameni este o rutină esențială prin care își încep ziua. Mulți dintre noi au o tradiție în ceea ce privește cafeaua de dimineață și își doresc să o savureze în liniște, alții o beau în drum spre birou. Însă, cu toții știm cât de important este gustul unei cafele de calitate.

Cafeaua este mai mult decât o simplă băutură: este magie, artă și pasiune adunate într-o ceașcă, care te învăluie cu mirosul și aroma sa. Multe povești de dragoste au început la o cafea, relații profesionale și parteneriate de succes au pornit de la o ceașcă de cafea. Iar în spatele fiecărei înghițituri de cafea există o poveste fascinantă care începe în țara în care a fost crescută și se încheie cu alegerea ceștii care îți sărută buzele. O poveste fascinantă stă și în spatele brandului de cafea Barbera.

Povestea Caffe Barbera

Istoria cafelei Barbera începe încă din 1870, atunci când Domenico Barbera, cunoscut și sub numele de magicianul cafelei, s-a stabilit în sudul Italiei și a început să prăjească boabele de cafea cu o mașină manuală. Tot el a deschis prima cafenea în care servea cafea proaspătă, prăjită zilnic cu pasiune și dăruire. Astăzi, 145 de ani mai târziu, tradiția Companiei Cafè Barbera, una dintre cele mai vechi companii de cafea din Europa, a fost continuată de cinci generații ale familiei Barbera și s-a contopit cu o viziune spectaculoasă asupra cafenelelor tradiționale italiene care servesc o cafea prăjită autentică italiană premium. Secretul familiei Barbera constă în faptul că au înțeles că nu este suficient să creezi o armonie câștigătoare și distinctivă a gustului și a aromei, ci sunt importante și calitatea și tradiția.

Secretul gustului inedit

Pentru a obține armonia lină a gustului și a aromelor, Barbera Caffe S.p.A. selectează boabele de cafea direct de la producătorii săi, pentru a optimiza calitatea amestecurilor sale, 7 boabe de cafea de înaltă calitate sunt selectate cu atenție de pe cele mai frumoase plantații din Brazilia, America Centrală și Indonezia. Fiecare tip de bob de cafea este ales pentru a face parte dintr-un proces delicat de prăjire. Atenția pe care Barbera o acordă prăjirii boabelor de cafea este esențială pentru obținerea unui produs delicat, folosindu-se de experiența acumulată , astfel încât cafeaua să-și mențină aroma intactă. Diferitele tipuri de boabe sunt amestecate cu atenție, acest lucru constituind secretul personalizării produselor sale. Procedurile folosite de Barbera contribuie la ridicarea nivelului de prospețime și al gustului pe care iubitorii de espresso îl pot aprecia din plin.

Povestea cafelei Barbera

Tipurile de cafea

În ceașca Barbera există mai mult decât o simplă cafea, există o armonie între gust și aromă, determinată de experiența acumulată de-a lungul timpului. Și pentru că este un brand cu tradiție, Barbera are câteva produse reprezentative:

Cafeaua boabe Barbera Clean Cup Blend  este o cafea100% ECO Arabică. Pentru obținerea acestui produs se folosesc boabe de cafea de cea mai bună calitate, selectate de pe cele mai frumoase plantații din Costa Rica și Columbia, ce reprezintă o unire perfectă pentru a crea un gust excelent și o aromă unică. Pentru cei cărora le place ciocolata, cafeaua boabe Barbera Mago este produsul ideal. Realizată dintr-un amestec de șapte boabe de cafea de înaltă calitate, selectate din Brazilia, America Centrală și Indonezia, aroma acestei cafele te încântă cu un parfum intens de ciocolată și îmbină echilibrul excelent al acidului cu gustul dulce persistent.

Cafeaua boabe Barbera Hesperia este un amestec compus din patru tipuri de boabe de cafea alese cu grijă din Brazilia, America Centrală și Indonezia. Timpul de prăjire lent și temperatura fac din această cafea un adevărat răsfăț. Pe lângă cafeaua boabe, Barbera are în portofoliu și capsule de cafea Aromagic ce conțin o doză unică de cafea măcinată, ambalate într-o atmosferă protectoare și într-o cutie practică și atractivă.

Povestea cafelei Barbera

Premiile obținute

De-a lungul timpului brandul Barbera Caffe a primit pentru activitate și calitatea produselor sale, mai multe premii de recunoaștere, printre care: Referendum Qualità e Cortesia (Premiul pentru Calitate și Curtoazie), Leader dello Sviluppo del Mezzogiorno (Companie lider de dezvoltare în Italia de Sud), Premio Internazionale Mappamondo d’oro (Premiul Interna]ional Globul de Aur), Palma d’oro Oscar Internazionale Attività Economiche (Trofeul de Aur pentru Afaceri Interna]ionale), Targa d’oro Marchio di Garanzia (Placa de Aur Marc\ Garantat\). Cu toate acestea, cel mai important premiu obținut a fost consimțământul necondiționat al clienților săi.

Brand-ul Caffe Barbera este distribuit în România de compania G&G Premium Quality – Premium Cafe, care oferă o gamă variată de produse și servicii în domeniul distribuției de cafea, ceaiuri și aparate profesionale destinate în special domeniului HoReCa, dar și retail, office și home.


Text: Andrada Arsenie